Επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε Τσιάρα: Ζητεί ενημέρωση για τη σύσταση της επιτροπής για τον Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.

Ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα για το χρονοδιάγραμμα σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), ώστε να προτείνουμε εκπροσώπους της, ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Συγκεκριμένα σε επιστολή απέστειλε σήμερα στον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε συνέχεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην από 28 Ιανουαρίου 2021 συνάντησή μας και του κοινού αιτήματος που υπέβαλαν οι Δικαστικές Ενώσεις, ζητούμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), ώστε να προτείνουμε εκπροσώπους μας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις συναντήσεις που είχαμε τον Οκτώβριο του 2020 ενημερωθήκαμε για την πρόθεσή σας να συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή από τις αρχές Ιανουαρίου και ότι σκοπός θα είναι να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος του δικαστικού έτους. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε έναν Κώδικα που αφορά την υπηρεσιακή μας κατάσταση, όπως εξάλλου γίνεται διαχρονικά. Το σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που παραδόθηκε στα τέλη του 2018 αποτελεί καρπό πολύμηνων διαβουλεύσεων, ολοκληρωμένη και συστηματική πρόταση προοδευτικών αλλαγών, που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί και από τη νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες