Έρχονται «φωτογραφικές» κλήσεις για όσους παραβιάζουν το κόκκινο

Κλήσεις με φωτογραφική αποτύπωση, παρόμοια με αυτές που αποστέλλει στους παραβάτες η «Αττική Οδός», θα στέλνονται στα σπίτια των οδηγών που περνάνε με κόκκινο από την παραλιακή.
Το «έξυπνο φανάρι» αρχικά θα έχει πυλωτική λειτουργία με στόχο το εγγύς μέλλον, να αυξηθεί ο αριθμός τους στους δρόμους της Αττικής. Όποιος οδηγός λοιπόν εντοπίζεται να παραβιάζει το συγκεκριμένο φανάρι, αυτομάτως αυτό, θα λαμβάνει φωτογραφία με την πινακίδα του οχήματος και θα στέλνετε στην διεύθυνση κατοικίας του κατόχου του.
Πέραν από αυτό, πλέον ο πλήρως αναβαθμισμένος θάλαμος επιχειρήσεων, παρακολούθησης και ελέγχου της κυκλοφορίας στο θα έχει στην διάθεσή του, 230 κάμερες που επαναλειτουργούν καθώς μέχρι πρότινος βρίσκονταν εκτός συστήματος, ενώ θα υπάρχουν 500 σημεία μέτρησης κυκλοφορίας, ανάρτηση πληροφοριακών μηνυμάτων, όπως καιρικά φαινόμενα, κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης των οδηγών για τυχόν καθυστερήσεις σε κεντρικές οδούς του λεκανοπεδίου. Το παρόν στα εγκαίνια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γ.γ πολιτικής προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες