34.8 C
Athens
32.8 C
Thessaloniki
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
More

  Ερντογάν: «Τα τελευταία 2 χρόνια σώσαμε τη ζωή 41 χιλιάδων ανθρώπων που η Ελλάδα είχε αφήσει να πεθάνουν»!


  Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την αστήρικτη κριτική της Τουρκίας κατά της χώρας μας αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές σε Αιγαίο και Έβρο, από την τελετή αποφοίτησης μελών του τουρκικού Στρατού όπου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε: «Με τις προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία 2 χρόνια, σώσαμε τη ζωή 41 χιλιάδων ανθρώπων που η Ελλάδα είχε αφήσει να πεθάνουν».


  «Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που συνελήφθησαν από την ακτοφυλακή μας έφτασε τις 245 χιλιάδες. Η χωροφυλακή συνεχίζει τον αγώνα της κατά της παράτυπης μετανάστευσης και των διακινητών ανθρώπων» πρόσθεσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

  Η επιμονή του Τούρκου πρόεδρου στο ζήτημα των μεταναστών έρχεται την ώρα που φουντώνει η συζήτηση και στο εσωτερικό της χώρας, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών στη χώρα. Θυμίζουμε άλλωστε πως με φόντο την υπόθεση των 38 μεταναστών σε νησίδα του Έβρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει την Τρίτη ΚΥΣΕΑ για την ασφάλεια των συνόρων μας με την Τουρκία.

  Ερντογάν: «Δεν τρέφουμε εχθρότητα προς κανέναν, προς καμία χώρα»

  Στις δηλώσεις του, ο Ερντογάν συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που εχθρεύεται κανέναν, ξεχνώντας μάλλον το Casus Belli, που υπάρχει σε βάρος της Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. «Δεν τρέφουμε εχθρότητα προς κανέναν, προς καμία χώρα. Αντιθέτως, θέλουμε να δημιουργήσουμε την καλύτερη, την πιο προηγμένη και την πιο ειλικρινή σχέση με κάθε χώρα και κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

  «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια “ζώνη ειρήνης και συνεργασίας” γύρω μας, ξεκινώντας από τους άμεσους γείτονές μας», πρόσθεσε ο Ερντογάν σε μια δήλωση που μοιάζει να έχει ως στόχο τις φιλοδοξίες της Άγκυρες ως προς τον ενεργειακό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο.


  Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, Αμντούλ Χαμίτ Χαν βρίσκεται ήδη στη Μεσόγειο και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει έρευνα, με την Αθήνα να παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις της Άγκυρας στο διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ακολουθήσει το παιχνίδι της κλιμάκωσης, δίνοντας τις απαντήσεις που πρέπει.

  «Κανείς δεν επικρίνει τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα»

  Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε τη χώρα μας όμως και για να απαντήσει στον πρόεδρο του κεμαλικού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ο οποίος άσκησε κριτική για τους S-400: «Λυπούμαστε μόνο για όσους παραπονούνται στον ξένο Τύπο για την Τουρκία και την αμυντική βιομηχανία», είπε.

  Ο Ερντογάν μάλιστα, επεσήμανε ότι κανείς δεν επικρίνει τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα: «Όποτε ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος, λένε ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα». Ο Τούρκος ηγέτης έχει αναπτύξει επανειλημμένα τη θεωρία προς το εσωτερικό του ακροατήριο, πως η ανάπτυξη αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικό έδαφος γίνεται με στόχο την Τουρκία. Σε αυτή του την τοποθέτηση, έρχεται να βασίσει άλλωστε και το πάγιο επιχείρημα πως η χώρα μας δεν τηρεί τη συνθήκη της Λωζάνης, περί «αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών».

  «Αν κάποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρόλο που είδε τη στρατιωτική ανάπτυξη στην Ελλάδα, έχει χάσει τη στρατηγική του διορατικότητα» κατέληξε.

  Πρόσφατα άλλωστε, έστρεψε τα βέλη του και κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας. «Δυστυχώς και η Γερμανία και η Γαλλία γίνονται όργανα τα ελληνικής και της ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ κλείνουν τα μάτια τους στα βήματα της Ελλάδας που αγνοούν το διεθνές δίκαιο», έλεγε λίγο μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας, ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ