Έσπασαν την μαρμάρινη πλακέτα για τα θύματα της Marfin – Πόσο φασισμό να αντέξει αυτή η χώρα

Εσύ, που έσπασες την μαρμάρινη πλακέτα που έχει στηθεί έξω από το κτίριο που στεγαζόταν η Marfin στην οδό Σταδίου, είσαι φασίστας.

Πραγματικά κάθε Νεοναζί θα σε ήθελε για παρέα του, για κολλητό του. Άτομο χωρίς ενοχές, χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς αίσθηση της βαρύτητας των πράξεων σου, ένα γνήσιο ναζιστόπουλο, από αυτά που θα στήριζαν είτε τύπους με σηκωμένα χέρια με μια σβάστιγκα στο μπράτσο, είτε τους φασίστες από την άλλη μεριά που κατέχουν την μοναδική αλήθεια της ζωής, που έχουν τα απόλυτα ιδανικά, που ονειρεύονται τον ιδεατό κόσμο, έχοντας όμως ένα ισχυρό δικτάτορα να τους δίνει ψίχουλα για να ζουν και να τον δοξάζουν εσαεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, τον περιμένουν φυλακές και «εξαφάνιση» .

Μην χάνω τον ειρμό μου, δεν θα κάνουμε μάθημα ιστορίας εδώ αν και θα έπρεπε, γιατί πήξαμε από ιδεολόγους της δεκάρας, φανατικούς χωρίς γνώση, τενεκέδες με άποψη. Στην Marfin δολοφονήθηκαν τρία άτομα, μάλλον τέσσερα, γιατί η μια εκ των θυμάτων ήταν έγκυος. Τους πέταξαν βόμβες μολότοφ, τους εγκλώβισαν και πέθαναν, την ώρα που χιλιάδες άτομα που πραγματοποιούσαν πορεία φώναζαν εν χωρώ «να καεί να καεί το μπο@ρδελ@ η Βουλή» .

Εκείνη την φρικτή ημέρα της 5ης Μαΐου του 2010 δυο φωτιές ανάψαμε. Η μια στην Marfin και η άλλη στις καρδιές των οικογενειών των αδικοχαμένων υπαλλήλων της τράπεζας που βρήκαν φρικτό θάνατο και ποτέ δεν έμαθαν ποιοι είναι οι δράστες, οι δολοφόνοι, που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μιας και το κράτος, εδώ και 12 χρόνια στάθηκε ανίκανο να τους εντοπίσει. Και έρχεσαι εσύ λοιπόν φασίστα, να σπάσεις την μαρμάρινη πλακέτα που έγραφε απλά « Σε αυτό το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν : Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Επμεινώνδας Τσάκαλης. Θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε την μνήμη τους. Ποτέ ξανά».

Οι νεκροί εν καιρώ Ειρήνης, αθώα θύματα ακραίων, δεν έχουν πολιτικό πρόσημο, δεν χωρίζονται σε αρεστούς και μη. Στους αθώους δολοφονημένους πολίτες, οφείλεται σεβασμός, απλά σεβασμός για να ηρεμήσουν οι ψυχές του που τόσο άδικα χάθηκαν, σκοτωμένοι από φασίστες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες