Φάμελλος: Η αίτηση της Eldorado Gold για άδειες στη Θράκη απορρίφθηκε πρόσφατα

Την παραδοχή του πρωθυπουργού όσον αφορά τη σύμβαση με την Eldorado Gold για τις Σκουριές αλλά και νέα επένδυση της εταιρείας στη Θράκη σχολιάζει σε σημερινή δήλωσή του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Ανακοίνωσε την αναθεώρηση του νόμου-σύμβαση του 2004, παραχωρώντας επιπλέον εξυπηρετήσεις στην Ελληνικός Χρυσός εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και του περιβάλλοντος. Επανέλαβε, ως καλός μαθητής, το περιεχόμενο της πρόσφατης εντολής – ανακοίνωσης της εταιρείας. Φαίνεται ότι έτσι σκοπεύει να ξεπεράσει, ή να καλύψει, την απροθυμία και τα ελλείμματα της Ελληνικός Χρυσός στη μεταλλουργία χρυσού, αλλά και να αντιμετωπίσει τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και τις παραβάσεις που έχουν ανακύψει εκ μέρους της εταιρείας», σημειώνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Ανακοίνωσε, ακόμη, την επέκταση της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, παραλείποντας να πει ότι έχει απορριφθεί πρόσφατα αίτηση της εταιρείας για περιβαλλοντική αδειοδότηση της δραστηριότητας εκεί. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μάθει ότι είναι πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής χώρας, όπου ισχύουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας και ανταγωνισμού και όπου ακολουθούνται οι προβλεπόμενες αδειοδοτικές διαδικασίες».
«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ακόμα μία φορά ότι ανάπτυξη για τη Νέα Δημοκρατία σημαίνει υποχώρηση του δημόσιου συμφέροντος και του περιβάλλοντος προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. Να είναι σίγουρος ότι θα βρει απέναντί του την κοινωνία αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα που δεν επιθυμεί οφέλη για λίγους, αλλά ασφάλεια δικαίου για όλους», καταλήγει ο βουλευτής.
Θυμίζουμε ότι χθες κατά την ομιλία του στο «Βελλίδειο» ο Κυρ Μητσοτάκης ανέφερε: «Στην Eldorado Gold υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν στα συρτάρια του Υπουργείου, επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές. Ταυτόχρονα, συζητούμε με την εταιρεία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε ενδεχομένως και εφόσον υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στην Θράκη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες