Φωτιά στην Αρτέμιδα: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο εμπρησμού», λέει ο δήμαρχος

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η εκδήλωση πυρκαγιάς χθες Δευτέρα (6/6) στην Αρτέμιδα, την οποία κατάφερε να σβήσει η πυροσβεστική με εναέρια και επίγεια μέσα μετά από δύο ώρες.

Ο Δημήτρης Μάρκου, δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας μίλησε στην ΕΡΤ για το ενδεχόμενο εμπρησμού και για την ανάγκη καθαρισμού των αδόμητων οικοπέδων από ξερά χόρτα.

«Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στα σπίτια και επηρέασε κάποιες αυλές. Ευτυχώς η πυροσβεστική υπηρεσία έκανε πολύ καλή δουλειά και οι εθελοντικές δυνάμεις που είχαμε εμείς στην περιοχή και κατάφεραν να γλιτώσουν τα σπίτια», δήλωσε ο κ. Μάρκου.

Όπως τόνισε στην εκπομπή «Από τις Έξι» πρέπει να υπήρχε και δεύτερη εστία φωτιάς, για την οποία επισήμανε ότι υπάρχουν επιφυλάξεις ως προς τα αίτια εκδήλωσης.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπρησμού, σύμφωνα με τον δήμαρχο στην Αρτέμιδα

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται για εμπρησμό είπε ότι «η αιτία είναι άγνωστη. Θα το διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όταν η μια φωτιά είναι κοντά στα σπίτια και η δεύτερη φωτιά είναι στην κορυφή του βουνού τότε κάτι σημαίνει αυτό», επισήμανε.

O ίδιος κάλεσε τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων να καθαρίσουν τις αυλές τους από τα ξερά χόρτα. «Υπάρχουν ακόμη 12.500 αδόμητα οικόπεδα εντός και εκτός του δήμου. Πολλά από αυτά είναι περιφραγμένα και εκεί χρειάζεται ειδική διαδικασία για να μπορέσεις να το καθαρίσεις», είπε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας.

Και όπως συμπλήρωσε, «έχουμε καταφέρει να καθαρίσουμε μεγάλο τμήμα του δήμου από ξερά χόρτα». O κ. Μάρκου εστίασε στο πρόβλημα της πρόσβασης στα περίκλειστα οικόπεδα λέγοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει μία τροποποίηση στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και να δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να μπορούν να παρέμβουν με μεγαλύτερη ευκολία όπου υπάρχει ανάγκη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες