Εξώδικο Φουρθιώτη σε Γιαννακό: Του ζητεί να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμού περί «ψώνιου» και «ιδιαίτερου ανθρώπου»

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τη μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο, ζητεί με εξώδικο που απέστειλε στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκο, ο προφυλακισμένος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης. Μάλιστα, δια των δικηγόρων του ο κατηγορούμενος κοινοποιεί το εξώδικό του σε όλες τις αρμόδιες αρχές (εισαγγελία, υπουργός, διεύθυνση φυλακών, αρχή προστασίας δεδομένου προσωπικού χαρακτήρα κ.ά) όπως επίσης και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία φιλοξένησαν τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γιαννάκου.
Όπως υποστηρίζει ο Φουρθιώτης, μέσα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στοιχειοθετείται το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του, ενώ παραβιάστηκε και τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επιπρόσθετα, ο προφυλακισμένος παρουσιαστής ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη διενέργεια έρευνας για αυτές τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου, να ασκήσουν ποινική δίωξη και εν συνεχεία να του γνωστοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους ώστε ο ίδιος να ασκήσει τα ένδικα μέσα που του παρέχει η νομοθεσία, ώστε να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του.
Όπως αναφέρει στο εξώδικό του ο κατηγορούμενος, ο κ. Γιαννάκος μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του είχε υποστηρίξει πως κάποιοι από τους «επώνυμους» κρατούμενους εκμεταλλευόμενοι την ψυχική τους κατάσταση, ζητούν την εισαγωγή τους σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, και αυτό γίνεται εις βάρος άλλων κρατουμένων – ασθενών. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, είχε αναφερθεί στο αίτημα του Μ. Φουρθιώτη να του χορηγήσουν οι γιατροί εμφιαλωμένο νερό, αν και δεν είχαν υποχρέωση για κάτι τέτοιο, ενώ είχε κάνει, κατά τον κατηγορούμενο και χαρακτηρισμούς σε βάρος του, όπως «ψώνιο» και «ιδιαίτερο άτομα».
Τώρα, στο εξώδικά του ο προφυλακισμένος παρουσιαστής υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο λόγω της έξαρσης της «ψυχογενούς ανορεξίας» από την οποία πάσχει και λόγω αυτής το βάρος έχει φτάσει στα 40 κιλά. Όπως λέει, έχασε 7 κιλά στη φυλακή και δεν επεδίωξε να εισαχθεί στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του το επέβαλλε. Επισημαίνει δε ότι αφού οι γιατροί του συνέστησαν να αποφεύγει στρεσογόνες καταστάσεις ο ίδιος επέστρεψε στη φυλακή.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες