Search
Close this search box.

Γιάφκες κακοποιών οι οργανώσεις οπαδών

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω λίγα λόγια σήμερα σχετικά με την θλιβερή, αλλά όχι αναπάντεχη, απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού των ΜΑΤ προχθές στο γήπεδο του Ρέντη. Μια εγκληματική ενέργεια που συγκίνησε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας χωρίς όμως, αυτή καθαυτή η εγκληματική ενέργεια, να προκαλεί έκπληξη ή απορία στο σύνολο της κοινωνίας μας!

Και δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί όλοι μας είμαστε κοινωνοί των διαστάσεων, των παραμέτρων αλλά και των «γενεσιουργών» αιτίων που παράγουν αλλά και αναδεικνύουν τους αυτουργούς των εγκλημάτων αυτών. Κάθε χρόνο χάνονται ανθρώπινες ζωές στον βωμό μιας Θύρας, μιας σημαίας, μιας κερκίδας ή οποιασδήποτε άλλης ανόητης ηλιθιότητας κουδουνίζει στο καταφανώς ελαττωματικό μυαλό των οπαδών αθλητικών σωματείων.

Νεαροί αλλά και μεγαλύτεροι με ψυχικές διαταραχές, παιδιά διαλυμένων ή προβληματικών οικογενειών, χαμηλής αυτοεκτίμησης λόγω εμφάνισης ή «καταγωγής» άτομα, ψάχνουν απεγνωσμένα την λύτρωση. Την εσωτερική τους ανάγκη να ανήκουν κάπου, να είναι μέρος ενός συνόλου. Κάποιον να τους «βλέπει», κάποιους να τους «ακούν»!

Και οι οργανώσεις των οπαδών καλύπτουν κάθε τους ανάγκη. «Οικογένεια», δύναμη, αναγνωρισιμότητα, ελευθεριότητα και κατά περίπτωση … ασυλία. Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητικοί σύλλογοι επιθυμούν διακαώς και το καταφέρνουν να έχουν φανατικούς οπαδούς που «σκίζονται» για την ομάδα. Και τους βλέπουμε καθημερινά να βολοδέρνουν με τις ώρες μέσα στους συνδέσμους, στα «γραφεία» ή όπως αλλιώς τα λένε. Παραμένουν εκεί για 8-12 ώρες ή περισσότερο! 7 μέρες την εβδομάδα! Πόσο υγιές μπορεί να είναι αυτό;

Αυτές οι νομικές μορφές συνεταιρισμού των οργανωμένων οπαδών αποτελούν ουσιαστικά γιάφκες και εκπαιδευτήρια εγκληματιών. Μέσω αυτών τα μέλη δέχονται τις αμοιβές, από την διοίκηση της ομάδας, για την εγκληματική τους δράση, με την μορφή χορηγιών για την κάλυψη των τρεχόντων εξόδων λειτουργίας, επίπλων, υπολογιστών, τηλεοράσεων, συνδρομών καλωδιακής, Ιντερνετ, αλκοολούχων, ναρκωτικών ουσιών και οτιδήποτε άλλο χρειάζονται τα «παιδιά» για να περνάνε καλά! Και βέβαια εισιτήρια για τους αγώνες. Αν και ο νόμος το απαγορεύει!

Εννοείται ότι δεν εμφανίζεται ό ίδιος ο πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος της ομάδας. Όχι βέβαια. Γι’ αυτή τη βρωμοδουλειά έχει τους κολαούζους, τους υποταχτικούς. Αυτοί μοιράζουν το χρήμα. Και στα μέλη του συνδέσμου/συμμορίας αλλά και στους δικηγόρους που κατευθύνουν τις ορδές των κακοποιών. Των δικών τους κακοποιών.

Και όταν έρθει η ώρα του αγώνα της ομάδας ο στρατός συμμετέχει συντεταγμένα και με «υψηλό» φρόνημα. Πάρα πολύ «υψηλό». Όλοι τους είναι τόσο μαστουρωμένοι που αν τους ρωτήσεις πόσο είναι το σκόρ … δεν ξέρουν να σου πουν. Ξεκαθαρίζω. Όλα αυτά που αναφέρω ισχύουν για ΟΛΕΣ τις ομάδες. Μην σας πιάνουν κορόιδο οι ενστάσεις «πιτωμένων», γλυκομίλητων ή εξοργισμένων με την «αδικία» παραγόντων.  Συλλογικές δράσεις όπως οι σύνδεσμοι χρειάζονται πολλά λεφτά για να λειτουργήσουν. Κι όταν λειτουργεί «καλά» ο στρατός είναι αναμενόμενο ότι θα γεμίζουν και τα ταμεία της ομάδας.

Όπως δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη και προσπάθεια Μ.Μ.Ε., εφημερίδων, κοινωνικών δικτύων & παπαγαλακίων να εξωραΐσουν την εικόνα του δράστη της δολοφονικής επίθεσης. Χτυπητή κίνηση η πρόσληψη μεγαλοδικηγόρου για την υπεράσπιση του, με αμοιβή που ξεπερνά την αγορά καταστήματος κεντρικού εμπορικού δρόμου της Αθήνας!

Αμέσως μετά ακούσαμε ότι ο δράστης είναι ένα μικρό και άβουλο παιδάκι που κάποιοι του είπαν πότε, που και πώς να το κάνει! (προσπάθεια μείωσης καταλογισμού)

Κι ένας πιο μεγάλος σε ηλικία, κουκουλοφόρος Αρχηγός»! (προσπάθεια κατάδειξης κυρίαρχου ηθικού αυτουργού)

Ο οποίος μοίρασε φωτοβολίδες, μολότοφ και … πέτρες, ΕΞΩ από το γήπεδο! (για να αποσείσει τυχόν ευθύνες σε σωματείο & γήπεδο)

Και τον δράστη «κάρφωσαν» τα’ αδέλφια του(!) που είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία!

Σταματώ εδώ γιατί δεν θέλω να εμφανιστούν οι Νεφελιμ, οι δράκοι κ.λ.π. Θα πρέπει ΑΜΕΣΑ η επίσημη Ελληνική Πολιτεία να φροντίσει να ξεδοντιάσει το τέρας. Κατάργηση κάθε μορφής οργανωμένων οπαδών. Θεσμοθέτηση αποκλειστικής ευθύνης της λειτουργίας των γηπέδων από τις ΠΑΕ με ταυτόχρονη ανάληψης πλήρους αστικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν εκεί. Αν γίνει αυτό, είμαι σίγουρος ότι όλοι αυτοί οι «παράγοντες» θα βρουν τα υπόλοιπα.

Γράφει ο Δημήτριος Χρ. Κακαβάς, Ειδικός Θεμάτων Ασφαλείας

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες