Γιάννης Μιχαηλίδης: «Άμεσα η απόφαση» από το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα για αποφυλάκιση υπό όρους

Παρουσία των δικηγόρων του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών στα Δικαστήρια της Λαμίας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημά του.

Οι δικαστές διαβεβαίωσαν ότι θα εκδώσουν άμεσα την απόφασή τους ενώ οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Γιώργος Κακαρνιάς μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της Λαμίας για να ενημερώσουν τον απεργό πείνας για τις σημερινές εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα έκτισης ποινής και έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με όρους.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων:

Συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση του εντολέα μας Γιάννη Μιχαηλίδη κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Το συμβούλιο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης, άκουσε για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από 64 ημέρες απεργίας πείνας και ότι η ζωή του απεργού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Στην περίπτωση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη δεν κρίνονται μόνον οι αντοχές της ανθρώπινης ζωής αλλά κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου. Έχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εμμείνει στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά του για υφ’ όρον αποφυλάκισή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, Γιώργος Κακαρνιάς και Θεόδωρος Μαντάς

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες