Γρεβενά: Πέθανε ο 28χρονος εγκαυματίας από την έκρηξη στo εργοστάσιο

Ο 28χρονος που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/5) μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, στην περιοχή Μαυραναίοι, στα Γρεβενά, σε εργοστάσιο. Αποτέλεσμα αυτής ήταν, πέρα από τις υλικές ζημιές, ο θανάσιμος τραυματισμός του νεαρού εργαζόμενου ο οποίος έδωσε μάχη για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη ενώ λίγο αργότερα επιδεινώθηκε και κατέληξε.

«Το παιδί είχε πάρει φωτιά ολόκληρο, βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», ανέφερε στην ΕΡΤ o δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης.

Ο 28χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του μετά την έκρηξη στα Γρεβενά
Ο 28χρονος που υπέκυψε στα τραύματά του μετά την έκρηξη στα Γρεβενά

Ορίστηκαν πραγματογνώμονες για την έκρηξη στα Γρεβενά

Τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην έκρηξη στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αlfa Wood στα Γρεβενά, ανέλαβε το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά».

Το εργοστάσιο στο οποίο έγινε η έκρηξη στα Γρεβενά
Το εργοστάσιο στο οποίο έγινε η έκρηξη στα Γρεβενά

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στην Πυροσβεστική ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βρισκόταν εκτός λειτουργίας και γίνονταν συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικά μέρη της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη αλλοδαπών τεχνικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών σημειώνει ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και επισημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, ζητούν «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Από την έκρηξη, προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως, αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και 4 οχήματα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες