Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο

Απερρίφθησαν ως απαράδεκτες από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις τεσσάρων Σωματείων ενστόλων, αλλά και 417 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αφορά το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και επιδόματα.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. υπ΄ αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της έκρινε ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιο των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα». Τελικά, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις αιτήσεις καθώς έκριναν, ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».
Αναλυτικότερα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000 και 417 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.).

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες