Και νεκρούς ανασταίνει η ελληνική γραφειοκρατία! Δύο μήνες άταφος ένας 72χρονος στην Ελασσόνα λόγω ενός…διαζυγίου

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ένας 72χρονος από την Ελασσόνα ταλανίζεται από το τέρας της γραφειοκρατίας δύο μήνες μετά θάνατον!
Το άψυχο σώμα του άνδρα με καταγωγή από τη Γαλανόβρυση Ελασσόνας παραμένει σε ψυκτικό θάλαμο στο Βανκούβερ του Καναδά, με τους οικείους του να προσπαθούν εναγωνίως να βρουν -ανεπιτυχώς μέχρι σήμερα- τρόπο να το μεταφέρουν για τον ενταφιασμό του στην Ελασσόνα.
Δεν επιστρέφει η σορός στην πατρώα γη λόγω ενός…διαζυγίου
Οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες επειδή ο θανών παρέλειψε να δηλώσει στην Ελλάδα το διαζύγιο του πρώτου του γάμου, που είχε εκδοθεί πριν πολλά χρόνια στον Καναδά, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η εκπλήρωση της τελευταίας του επιθυμίας, που ήταν να μεταφερθεί μετά θάνατον στη γενέτειρά του.
Τη νομική διάσταση της υπόθεσης έχει αναλάβει ο επίσης Ελασσονίτης δικηγόρος Αθανάσιος Αγοράστης, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες με οδηγίες των εντολέων του. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι η μεταφορά της σορού στην Ελλάδα συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες, δεδομένου ότι η δήλωση του διαζυγίου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς για αυτή χρειάζεται η αμετάκλητη αναγνώριση του πρώτου διαζυγίου με δικαστική απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, διαδικασία που είναι χρονοβόρα ακόμη κι αν καταβληθούν προσπάθειες για τη συμπίεση του χρόνου έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης.
Αυτό που χρειάζεται είναι η πρώτη σύζυγος να κινήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθεί η σόρος, καθώς αποτελεί και τη μοναδική κληρονόμο, ωστόσο η οικογένεια του άνδρα δεν διατηρεί επαφές με τη σύζυγο, για να δοθεί κάποια λύση.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Μητρόπολη Ελασσόνας, που φέρεται να υποστηρίζει -μπροστά στο αδιέξοδο- την ταφή του θανόντα στο Βανκούβερ του Καναδά, που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε αποφασιστεί, και τη μεταφορά των οστών μετά την εκταφή του ώστε με τον τρόπο αυτό να εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του 72χρονου Ελασσονίτη. Άποψη που έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται από τους οικείους του, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τελική τους απόφαση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες