Καιρός: Πότε θα απομακρυνθεί η αφρικανική σκόνη – «Κατρακυλάει» ο υδράργυρος από βδομάδα

Περίεργος είναι ο καιρός για την εποχή. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η αφρικανική σκόνη, δημιούργησαν ένα «εκρηκτικό» κοκτέιλ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Θοδωρής Κολυδάς ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει ότι σήμερα (16/03) είναι η τελευταία ημέρα μεταφοράς σκόνης από την Αφρική.

«Από αύριο (17/03) το κύμα σκόνης σταδιακά απομακρύνεται ανατολικότερα.

Στην πρώτη φωτογραφία η πραγματική εικόνα της αιωρούμενης σκόνης που αποτυπώνεται με ρόζ χρώμα και βρίσκεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα δυτικά και νότια, ενω στην άλλη εικόνα παρουσιάζονται τα προγνωστικά δεδομένα από τον #Copernicus», έγραψε σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Καιρός – Κολυδάς: «Από τους 28 βαθμούς στους 3»

Σε επόμενη ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει ότι μεσοσταθμικά η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται περί τους 15 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας τηην ερχόμενη εβδομάδα.

«Από τους 28.7°C που είχαμε ως μέγιστη θερμοκρασία το Σάββατο στη Φλώρινα , την ερχόμενη Τρίτη δεν θα υπερβούμε τους 3°C.

Το προηγούμενο παράδειγμα είναι ακραίο, καθώς μεσοσταθμικά η πτώση της θερμοκρασίας εκτιμάται περί τους 15°C στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. »



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ