Καταγγελία: 257 αποσπασμένοι από άδεια αστυνομικά τμήματα στη Θεσσαλονίκη

Σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, ενδεικτική του λάθους τρόπου διαχείρησης του αστυνομικού προσωπικού από τους τους έχοντες αξίωμα και θέση ευθύνης, πραγματοποίησε η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα απέστειλε σχετικό έγγραφο με τις ελλείψεις προσωπικού ανά τμήμα, λόγω αποσπάσεων που φτάνουν συνολικά τις 257. Συγκεκριμένα οι αποσπασμένοι ανά αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με την καταγγελία:
ΑΤ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
50
ΑΤ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
17
ΑΤ ΒΟΛΒΗΣ
15
ΑΤ ΔΕΛΤΑ
9
ΑΤ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
5
ΑΤ ΘΕΡΜΗΣ
11
ΑΤ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
13
ΑΤ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ
6
ΑΤ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
15
ΑΤ ΛΑΓΚΑΔΑ
12
ΑΤ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ
11
ΑΤ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
13
ΑΤ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ
18
ΑΤ ΤΟΥΜΠΑΣ – ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
20
ΑΤ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
9
ΑΤ ΧΑΡΙΛΑΟΥ-ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
21
ΑΤ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
12
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, «Επειδή όταν μιλούν οι αριθμοί, τα λόγια περισσεύουν, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η γενική αστυνόμευση και η πάταξη της μικροεγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ο χαρακτηρισμός «υπηρεσιακές ανάγκες» που συνοδεύει κάθε απόσπαση, λειτουργεί πλέον ως η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Το δυσθεώρητο σύνολο των 257 αποσπασμένων καταρρίπτει το αφήγημα των σοβαρών και επειγουσών αναγκών, καθώς, μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία που αγγίζει διψήφιο αριθμό, αφορά πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες και δικαιολογεί την απομείωση των άδειων ΑΤ για την ενίσχυση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων».
Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα πως, «Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, μας έχει διδάξει ότι όσο εύκολα εκφράζονται οι δεσμεύσεις και τα ευχολόγια, τόσο δύσκολα πραγματώνονται προς επίλυση των κακώς κειμένων. Δεδομένου αυτού, σας γνωστοποιούμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση επανεξέταση των αποσπάσεων και ενίσχυση των ΑΤ, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για την προστασία των συναδέλφων μας και την αποκατάσταση της υπηρεσιακής τάξης».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες