Κιλιτσντάρογλου: «Στην Τουρκία ζουν 10 εκατ. μετανάστες – Τα σύνορα είναι ξέφραγο αμπέλι»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τουρκία με την μετανάστευση.

Όπως αναφέρει ο κ. Κιλιτσντάρογλου, τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σήμερα στην γειτονική χώρα με καταγωγή κυρίως από χώρες της Συρίας, του Αφγανιστάν και της Αφρικής. Λαθρέμποροι τους πηγαίνουν στην Τουρκία εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, με σκοπό να διοχετεύσουν στη συνέχεια στο εξωτερικό.

«Στην Τουρκία έχουμε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ανάμεσά τους είναι Σύροι, Αφγανοί, Αφρικανοί με την πλειοψηφία αυτών να είναι από τη Συρία. Τα σύνορά μας έχουν μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι. Σήμερα, αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε. Αυτή η κυβέρνηση δεν ελέγχει, ούτε το κράτος, ούτε τα σύνορα. Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξέφραγο αμπέλι. Δίνετε χρήματα και μπορείτε να φέρεται οποιονδήποτε. Δίνεται χρήματα και αποφυλακίζετε οποιονδήποτε και τον πάτε στο εξωτερικό» ανέφερε σε συνέντευξη του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχονται να ανατρέψουν την προπαγάνδα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο οποίος υποστήριξε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Άγκυρα τα τελευταία δύο χρόνια «έχει σώσει 41.000 ζωές στο Αιγαίο, όταν οι βάρκες βυθίζονταν».

Με αυτό τον τρόπο ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποκάλυψε την κατάσταση του επικρατεί στη γειτονική χώρα σχετικά με το μεταναστευτικό, η οποία ανάγεται στη συνέχεια σε σοβαρό πρόβλημα για την Ελλάδα και κατ’ επέκταση για τις χώρες της Ευρώπης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες