Κουφοντίνας: Το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας του έκλεισε τη πόρτα της φυλακής μέχρι το 2027

Κανένα δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή του με όρους δεν έχει ο πολυϊσοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας.
Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμά του απορρίπτει την αίτηση του Δ. Κουφοντίνα για αποφυλάκιση με όρους, η οποία στηρίχθηκε στις επιεικέστερες διατάξεις περί υφ’ όρον απόλυσης του Ποινικού Κώδικα που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νέου Π.Κ. το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ.
Τι υποστήριζε στην αίτησή του
Στην αίτησή του ο Δ. Κουφοντίνας υποστήριζε ότι μπορεί να βρεθεί εκτός φυλακής με όρους με το σκεπτικό ότι εφαρμόζεται πάντα ο ευεργετικότερος για τον κατηγορούμενο νόμος. Συγκεκριμένα ο παλιός ΠΚ προέβλεπε ότι δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης θεμελιώνεται για όλους τους ισοβίτες ύστερα από 16 ή το ανώτερο 19 χρόνια έκτισης ποινής.
Ο «Λουκάς» της 17Ν ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους καθώς έχει συμπληρώσει στις φυλακές, 19 χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής και 8 χρόνια ευεργετικής έκτισης ποινής (με μεροκάματα).
Ωστόσο, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο παλιός Π. Κ. αναφερόταν σε περιπτώσεις καταδικασμένων σε μια φορά ισόβια κάθειρξη και όχι σε καταδίκους με πολλαπλές ισόβιες, όπως ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια.
Όπως έκρινε το συμβούλιο η έλλειψη ρητής αναφοράς στον προηγούμενο Π.Κ σε πολυϊσοβίτες, δημιουργεί κενό νόμου, το οποίο καλυπτόταν νομολογικά από τα δικαστήρια. Το κενό μάλιστα, όπως αναφέρεται, καλύφθηκε από τον νέο Ποινικό Κώδικα του 2019 που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται ότι οι πολυϊσοβίτες μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους στα 25 χρόνια (άρθρο 105Β παρ. 6 ΠΚ).
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών – Συνεχίζεται η προφυλάκισή του
«Ψευτογιατρός»: Απολογείται τη Δευτέρα για ξέπλυμα, – Διεκόπη η δίκη του για τους θανάτους καρκινοπαθών
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Έβγαλαν ταυτότητα και σε δραπέτη φυλακών!
Τρομάζει η μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία η μετάδοση – Μολύνει και όσους έχουν ήδη νοσήσει!
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες