Αποκλειστικό L&O για τις Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Καρατομούνται δύο αντιστράτηγοι – Αποστρατευόνται ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Γιάννινας και ο επιθεωρητής Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κανέλλος!

Την καρατόμηση δύο αντιστρατήγων, συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Law & Order, αναμένεται να αποφασίσει το συμβούλιο των κρίσεων στην αστυνομία.

Παράλληλα αναμένονται αλλαγές σε ΓΑΔΑ, Ασφάλεια, ΔΙΔΑΠ και Εσωτερικών υποθέσεων, όπως πρώτο είχε αποκαλυψει το Law & Order.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές από την Κατεχάκη, τις αποφάσεις έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεωδορικάκος μετά από συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκης.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι οι κρίσεις θα έχουν ποιοτικό και όχι ποσοτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποστρατευόνται ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Γιάννινας και ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Γιώργος Κανέλλος.

Ποιος είναι ο Γιώργος Γιάννινας

Γεννήθηκε στις Πηγές του Νομού Άρτας το έτος 1962.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το έτος 1984 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ενωμοταρχών το επόμενο έτος.

Το έτος 1988 εισήχθη στο Τμήμα Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από όπου αποφοίτησε το έτος 1991.

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το 2004, από όπου αποφοίτησε με βαθμό άριστα.

Ως Αξιωματικός υπηρέτησε σε μάχιμες και Επιτελικές θέσεις Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε, με το βαθμό του Ταξιάρχου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ τον Ιανουάριο του 2017, τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Την 1.11.2018, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τον Ιούλιο του 2019 τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

Από την 5.2.2020, υπηρέτησε ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, μέχρι την 13.2.2021, που προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, συμμετείχε σε διεθνείς συναντήσεις και ομάδες εργασίας για θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Για την υπηρεσιακή του απόδοση – ευρέως αναγνωρισμένη – του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία έπαινοι και ηθικές αμοιβές.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Ο Γεώργιος Γιάννινας

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες