Κρήτη: Φεύγουν οι πρώτοι μετανάστες από την Παλαιόχωρα – Θα μεταβούν σε ομάδες στην Αθήνα

Ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11) η μεταφορά των πρώτων μεταναστών που βρίσκονται από την Τρίτη στο Λιμάνι της Πάλαιόχωρας στην Κρήτη.

Tα πρώτα λεωφορεία ήδη βρίσκονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, ώστε να μεταφέρουν τους μετανάστες από το πλοίο Σαμαριά, στο οποίο έμεναν προσωρινά τις προηγούμενες ημέρες, προς το λιμάνι της Σούδας προκειμένου να ταξιδέψουν για την Αθήνα.

Οι 476 μετανάστες θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται τμηματικά σύμφωνα με το zarpanews.gr, έπειτα από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή προς το υπουργείο Μετανάστευσης και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία μεταφοράς τους το ταχύτερο δυνατόν.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν μετά την προθεσμία που έλαβαν οι επτά συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση των μεταναστών. Οι κατηγορίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι είναι σύσταση συμμορίας, παράνομη διακίνηση και έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο.

Νωρίτερα, το αλιευτικό πλοίο που μετέφερε τους μετανάστες, μεταφέρθηκε από την περιοχή της Σκάλας, στο λιμάνι της Παλιόχωρας, εκεί που βρίσκεται και το πλοίο ΣΑΜΑΡΙΑ στο οποίο είχαν εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες οι μετανάστες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο βρέθηκε εκεί την Τρίτη, όταν εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιόχωρας. Είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και είχε προορισμό την Ιταλία και λόγω των θυελλωδών ανέμων, το πηδάλιο του σκάφους έσπασε με αποτέλεσμα να εκπέμψει σήμα για βοήθεια μέσω του 112.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες