Κύπρος – Serial Killer: «Φόβος για περισσότερα θύματα»

Η υπόθεση της σειράς δολοφονιών στην Κύπρο έχει περάσει πλέον και στα γερμανικά ΜΜΕ. Υπό τον τίτλο «Φόβος για περισσότερα θύματα» στην εφημερίδα Tagesspiegel αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια των ερευνών και αποκαλύψεων, μια νεαρή αλλοδαπή δήλωσε ότι ο στρατιωτικός τη βίασε και το βιντεοσκόπησε. Και στην Ελλάδα υπάρχουν ανησυχίες. Ο άνδρας βρισκόταν κατά περιόδους στην Ελλάδα για τη στρατιωτική του εκπαίδευση και διάφορα σεμινάρια. Το γεγονός αυτό τρομάζει τους ανθρώπους ακόμη περισσότερο: πώς είναι δυνατόν ένας κατά συρροή δολοφόνος να κάνει καριέρα στο στρατό; Εκεί όπου πρέπει να ελέγχεται και η ψυχική του κατάσταση και όπου βρίσκεται υπό την επιτήρηση ανωτέρων;
Κι όμως πρόκειται για έναν τρομακτικά ‘κανονικό’ άνδρα. Σε βίντεο φαίνεται ο ίδιος ως ερασιτέχνης φωτογράφος σε έκθεση, όπου δίνει συνέντευξη με θέμα την επεξεργασία εικόνας. Τότε οι πρώτες δολοφονίες είχαν ήδη γίνει. Ο άνδρας ήταν παντρεμένος και φέρεται να έχει δυο παιδιά».
Για το ίδιο θέμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Το γεγονός ότι επί χρόνια η σειρά δολοφονιών δεν είχε αποκαλυφθεί προκάλεσε σκάνδαλο στην Κύπρο. Οι αρχές κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι παραμέλησαν τις έρευνες από αδιαφορία αλλά και λόγω ρατσιστικών κινήτρων. Το σκάνδαλο οδήγησε ήδη στην απομάκρυνση του αρχηγού της αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ίωνα Νικολάου».
Η εφημερίδα Welt γράφει: «Την Κυριακή οι δύτες βρήκαν στην ‘Κόκκινη Λίμνη’ το πτώμα ενός παιδιού μέσα σε μια βαλίτσα. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα του άντρα ο οποίος έχει παραδεχτεί μέχρι τώρα επτά δολοφονίες και του οποίου η κυνικότητα προκαλεί φρίκη. ‘Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι’, φέρεται να είπε ο 35χρονος φερόμενος δράστης στους αστυνομικούς. Έτσι τουλάχιστον γράφει ο κίτρινος Τύπος της Κύπρου και εικάζει ότι οι φόνοι μπορεί να είναι περισσότεροι από τους επτά που παραδέχτηκε μέχρι τώρα ο άνδρας. Διότι ο στρατιωτικός της κυπριακής εθνοφρουράς φέρεται να είπε σε αστυνομικό: ‘Σκότωσα κι άλλες. Να πάτε να βρείτε πού είναι’».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες