Μετά το Σεμέδο στην ανακρίτρια ο 40χρονος Νιγηριανός – Τι θα υποστηρίξει για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 17χρονης

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και στο γραφείο της ανακρίτριας που χειρίζεται τη δικογραφία για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 17χρονης κοπέλας, αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ο 40χρονος Νιγηριανός μάνατζερ.
Η απολογία του κατηγορουμένου έρχεται μια ημέρα μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στην ανακρίτρια, χθες, για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ρούμπεν Σεμεδο. Ο 27χρονος αμυντικός κατηγορείται -όπως και ο 40χρονος -για τον βιασμό της νεαρής γυναίκας το περασμένο Σάββατο, στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Χθες, ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για το συγκριμένο αδίκημα αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της καταβολής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.
Οι ισχυρισμοί Σεμέδο
«…Με την 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος ποδοσφαιριστής και προσέθεσε: «Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολύ μάλλον αφού η φίλη της παρέσχε την ευχέρεια χτυπώντας την πόρτα, ενώ η 16χρονη είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει… Το λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή τους στο σπίτι μου το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα … Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία».
Ακόμη, ο κατηγορούμενος στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια ανέφερε τα εξής: «Σημειωτέον, ότι τόσο η 16χρονη όσο και η παθούσα δεν είχαν αναφέρει την πραγματική τους ηλικία, όπως άλλωστε καταθέτει η 16χρονη στην από 29-8-2021 έκθεση εξέτασής της ως μάρτυρας. Προκύπτει επίσης πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η εκ μέρους τους κατανάλωση αλκοόλ έγινε με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία και ουδεμία σχέση είχα…».
Μάλιστα, στην απολογία του ο Σεμέδο επικαλέστηκε μήνυμα που δέχτηκε από άγνωστο προφίλ στο Instagram στο οποίο του έγραφαν: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μου 15.000 ευρώ και δε θα πω τίποτα». Το μήνυμα, δε, αυτό φέρεται να το έλαβε δυο ώρες πριν τη σύλληψη του και ενώ είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του από την 17χρονη για βιασμό της.
Το συγκεκριμένο στοιχείο όπως και μια σειρά άλλων δεδομένων που προκύπτουν από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φαίνεται πως λειτούργησαν ως «καταλύτης» στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο τον Σεμέδο με έναν μόνο όρο, την καταβολή εγγυοδοσίας.
Τι έκρινε την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα
Κατά πληροφορίες, από την ανάκριση διαπιστώθηκαν κενά στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσας κατά τη διάρκεια της κατάθεσή της στην ανακρίτρια. Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές «είδαν» κενά και αντιφάσεις και στην κατάθεση της 16χρονης φίλης της νεαρής κοπέλας. Και αυτό καθώς η 16χρονη είχε καταθέσει, μεταξύ άλλων, τα εξής στις αρχές: «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμεδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».
Ακόμη, ρόλο έπαιξε και η παραμονή των δυο κοριτσιών στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό. Πιο συγκεκριμένα, η παθούσα αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι και παρά την ερώτηση από τη φίλη της σχετικά με το εάν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας. Να σημειωθεί δε ότι και από την ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις στο σώμα της καταγγέλλουσας, ενώ δεν προέκυψαν πρόσφατες κακώσεις.
Η καταγγελία για τον μάνατζερ
Σε ό,τι αφορά τώρα την καταγγελία της 17χρονης για τον 40χρονο μάνατζερ που σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια, η κοπέλα υποστηρίζει ότι την βίασε ενώ η ίδια κοιμόνταν στο σπίτι του Σεμέδο, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ. Όπως έχει καταθέσει κάποια στιγμή την πόρτα του δωματίου όπου κοιμόνταν άνοιξε ο Νιγηριανός, ο οποίος άρχισε να την ενοχλεί. «Όχι, όχι, όχι άσε με» του φώναξα εγώ, αλλά εκείνος με βίασε κανονικά. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα. Κάποια στιγμή άνοιξε την πόρτα του δωματίου ο Σεμέδο και μας είδε κι έφυγε. Μετά εγώ έβαλα τα κλάματα και ήρθε ο Σεμεδο και μου είπε «you wanted»» ανέφερε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα.
Στη συνέχεια της κατάθεσής της η 17χρονη, αναφέρει τα εξής: «Με πήρε ο ύπνος και μετά μπήκε στο δωμάτιο ο ποδοσφαιριστής κλείδωσε την πόρτα και έκανε το ίδιο πράγμα. Η φίλη μου ήταν απ΄ έξω άκουγε και εγώ έλεγα να σταματήσει δηλαδή το έκανα ξεκάθαρο και στους δύο ότι δεν θέλω. Η φίλη μου δεν μπορούσε να μπει μέσα επειδή ήταν κλειδωμένα».
Από την πλευρά της, ωστόσο, η 16χρονη φίλη της καταγγέλλουσας, που βρισκόταν μαζί της το μοιραίο βράδυ (διασκέδαζαν όλοι μαζί σε μπαρ στη Γλυφάδα και έπειτα στον Ωρωπό) , φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια, που διερευνά την υπόθεση ότι η 17χρονη, η οποία είχε πιει πολύ εκείνο το βράδυ -όπως άλλωστε παραδέχεται και η ίδια- όταν συνήλθε της είπε ότι «δεν θυμόταν ακριβώς τι είχε συμβεί με τους δύο κατηγορουμένους, αλλά για τον Νιγηριανό θυμόταν ότι σίγουρα δεν το ήθελε.» Μάλιστα, η μάρτυρας ανέφερε πως η φίλης της είπε πως «ο ποδοσφαιριστής ήταν ωραίος, αλλά εκείνη την στιγμή δεν ήθελε αυτό που έγινε».
Η μάρτυρας φέρεται ακόμη να είπε στην ανακρίτρια για την φίλη της: «Δεν ξέρω γιατί όταν της έλεγα κι εγώ να φύγουμε, δεν μου έλεγε να φύγουμε… Πιο πολύ μου έλεγε για τον 40χρονο ότι την βίασε, για τον Σεμέδο λιγότερο αλλά έλεγε ούτε με αυτόν δεν ήθελα. Εγώ την ρώτησα αφού δεν ήθελες γιατί δεν αμύνθηκες να χτυπήσεις και μου είπε ήμουν μεθυσμένη, τι ήθελες να κάνω. Αυτή μου είπε ότι φώναζε και εγώ της είπα πως δεν άκουσα κάτι αφού δεν υπήρχε θόρυβος μέσα στο σπίτι» είπε η 16χρονη. «Πιστεύω ότι δεν υπήρχε τόσο εξαναγκασμός από τον Σεμέδο, δηλαδή πιστεύω ότι η παθούσα και ήθελε και δεν ήθελε. Εκείνη την ώρα το πρωί που έγινε το περιστατικό με τον Σεμέδο πιστεύω ότι είχε συνέλθει σε μεγάλο βαθμό», υποστήριξε ακόμη στην κατάθεσή της η μάρτυρας, φίλη της καταγγέλλουσας.
Οι ισχυρισμοί του 40χρονου
Όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει ο 40χρονος σήμερα στην ανακρίτρια, πληροφορίες αναφέρουν πως εκείνος, όπως και ο Σεμέδο, θα αρνηθεί την κατηγορία του βιασμού της 17χρονης, κάνοντας λόγο για σεξουαλική συνεύρεση μαζί της με τη συναίνεσή της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει ότι κατηγορήθηκε από την 17χρονη, επειδή έπεσε θύμα ερωτικής αντιζηλίας μεταξύ της καταγγέλλουσας και της φίλης της. Μάλιστα, ο 40χρονος θα καταθέσει υπόμνημα στην ανακρίτρια στο οποίο θα υποστηρίζει πως εκείνος ήθελε να φύγει από το σπίτι του Σεμέδο στη Γλυφάδα, ζητώντας μάλιστα από τον ποδοσφαιριστή να του καλέσει ταξί .
Στη συνέχεια όμως, όπως φέρεται διατεθειμένος να υποστηρίξει, η 17χρονη του ζήτησε να παραμείνει στο σπίτι για να της κάνει παρέα, με τον ποδοσφαιριστή να ακυρώνει τελικά το ταξί. Ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι προχώρησε σε ερωτική συνεύρεση με τη κοπέλα έχοντας τη συναίνεσή της, ενώ μετά την ολοκλήρωση της πράξης, εκείνος έκανε μπάνιο, την είδε να κοιμάται και έφυγε από το σπίτι του ποδοσφαιριστή. Ακόμη, ο κατηγορούμενος θα αναφέρει πως ο ίδιος ενεπλάκη στην όλη υπόθεση και κατηγορήθηκε από την 17χρονη για βιασμό της, επειδή η καταγγέλλουσα είχε ανταγωνιστική σχέση με τη φίλη της.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες