Μετέφεραν παράνομους μετανάστες από την Λέρο στην Αθήνα – Ο ρόλος του λιμεναρχείου Καλύμνου

Κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Λέρου στην Αθήνα μέσω Καλύμνου, εξάρθρωσαν στελέχη του λιμεναρχείο Καλύμνου σε συνεργασία με την περιφερειακή ομάδα δίωξης ναρκωτικών και κεντρικού λιμεναρχείου Ραφήνας.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησαν να ξετυλίγουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όταν εντοπίστηκε στην Κάλυμνο ένας 22χρονος που είχε προμηθεύσει μετανάστες που φιλοξενούνταν στην Λέρο με πλαστά έγγραφα. Από το προανακριτικό υλικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα δύο ακόμη αλλοδαπών του 45χρονου και του 55χρονου που διέμεναν στην Αθήνα. Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου συνελήφθη ένας 45χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δυο δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα, συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος καθώς κατείχε, δέκα διαβατήρια, οκτώ ταυτότητες και πέντε διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης βρέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο tablet και ένα laptop.
Τέλος, διενεργήθηκε και νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, όπου εντοπίστηκαν δεκατρία δελτία ταυτότητας, ένα δίπλωμα οδήγησης, όλα διαφόρων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν στη διεύθυνση εγκληματικών εργαστηρίων για περεταίρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Ανακριτή της Κω.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλύμνου και Ραφήνας, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες