Μήνυμα Μενέντεζ σε Τουρκία: «Αν δεν αλλάξει πορεία δεν θα υποστηρίξω την πώληση F-16»

Μπομπ Μενέντεζ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έστειλε νέο μήνυμα προς την Τουρκία, ότι εάν θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις εάν θέλει να πάρει F-16 από τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Μενέντεζ διατυπώνει την ανησυχία του για τις πληροφορίες αυτές τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη αποτελούσε άλλη μια ξεκάθαρη παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που προβλέπει ο Νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων (CAATSA).

«Από τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας έως την καθυστέρηση της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ελπίζω ειλικρινά ότι η Τουρκία θα αλλάξει πορεία και θα σταθεί στο ύψος των ευθυνών της απέναντι στη Συμμαχία, όντας ο εποικοδομητικός εταίρος στην περιοχή που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να υποστηρίξω την πώληση ή τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής εξαπολύει «βέλη» και κατά του Ερντογάν λέγοντας ότι «η δημοκρατική διαδικασία στην Τουρκία έχει υπονομευθεί σημαντικά, η θρησκευτική ελευθερία δέχεται συνεχείς πιέσεις, έχουμε δει αδικαιολόγητες συλλήψεις υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας, επίπεδα ρεκόρ επιθέσεων σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και πλήρη καταστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας του λόγου».

«Η τελευταία στρατιωτική δραστηριότητα αυτή την εβδομάδα στη Συρία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο Ερντογάν απλούστατα δεν δρα ως ένας υπεύθυνος παράγοντας στην παγκόσμια σκηνή» προσθέτει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες