Να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας ζητά η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ

«Για άλλη μια φορά οι σκληρά εργαζόμενοι αστυνομικοί, εν ώρα υπηρεσίας, είχαν έξι τραυματίες με σοβαρές σωματικές κακώσεις και με άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή», αναφέρει η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής σε ανακοίνωσή της, με την οποία ζητά την ψήφιση ως ιδιώνυμο αδίκημα την επίθεση σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας.
Μεταξύ άλλων, στη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο Αξιωματικός που κατηγορείται ότι απέτρεψε με τις ενέργειες του τη σύλληψη ατόμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας δεν είναι μέλος της Ένωσης μας».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής είχαμε προτείνει και επαναφέρουμε την πρόταση μας για την ψήφιση ως ιδιώνυμο αδίκημα την επίθεση σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας.
«Οποιοσδήποτε, είτε μόνος του είτε ενωμένος με έτερα άτομα, επιχειρεί ή στρέφεται με οποιονδήποτε τρόπο εναντίων αστυνομικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και τους προξενεί σωματική κάκωση ή βλάβη της υγείας τους τιμωρείται με κάθειρξη. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται η μετατροπή ή η αναστολή της ποινής».
Για άλλη μία φορά οι σκληρά εργαζόμενοι αστυνομικοί, εν ώρα υπηρεσίας είχαν έξι τραυματίες με σοβαρές σωματικές κακώσεις και με άμεσο κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή.
Για άλλη μία φορά η Ελληνική Αστυνομία καλείται να επωμισθεί τις ευθύνες που δεν της αναλογούν.
Για άλλη μία φορά οι Έλληνες Αστυνομικοί μεταλλάσσονται από δημοκράτες σε φασιστοειδή, από επαγγελματίες σε ερασιτέχνες και από εκπαιδευμένοι σε ανεκπαίδευτοι.
Καλούμε τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας αν σέβεται και ενδιαφέρεται για τον Έλληνα Αστυνομικό να ψηφίσει την πρόταση μας.
Πρέπει άπαντες επιτέλους ξεκάθαρα να τοποθετηθούν χωρίς περιστροφές και μισόλογα.
Με αγωνία θα περιμένουμε το αυτονόητο και ελπίζουμε να σταματήσουμε να είμαστε τα ευκαιριακά κατά το δοκούν θύματα.
Υ.Γ. Ο φερόμενος Αξιωματικός που κατηγορείται ότι απέτρεψε με τις ενέργειες του τη σύλληψη ατόμου κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας δεν είναι μέλος της Ένωσης μας, διότι η οργανική του Υπηρεσία είναι εκτός του λεκανοπεδίου της Αττικής και καταστατικά δεν έχει δικαίωμα να εγγραφεί στην Ένωση μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο Γ.Γραμματέας
Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες