ΝΣΚ: Ακυρώνεται αναδρομικά διορισμός υπαλλήλου εάν έχει δικαιωθεί δικαστικά συνυποψήφιός του (Έγγραφο)

Στην ακύρωση διορισμού υπαλλήλου με διαπιστωτική πράξη είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η Δημόσια Διοίκηση, στην περίπτωση που ο διορισμός του εν λόγω υπαλλήλου ακυρώθηκε λόγω δικαίωσης συνυποψηφίου του. Μάλιστα η ανάκληση θα ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία του διορισμού>
Αυτό προβλέπει ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Η Δημόσια Διοίκηση οφείλει να απορρίψει το αίτημα του εργαζόμενου υπαλλήλου για παραμονή του στην υπηρεσία, ακόμα και αν υπάρχει κενή θέση ή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το διορισμό του.
Συγκεκριμένα η γνωμοδότηση αναφέρει: «Η Διοίκηση, μετά την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης περί ακύρωσης του διορισμού υπαλλήλου, λόγω της δικαίωσης συνυποψηφίου του, έχει υποχρέωση να εκδώσει διαπιστωτική πράξη ανάκλησης του διορισμού του, η οποία ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία του διορισμού. Η Διοίκηση οφείλει να απορρίψει το αίτημα του υπαλλήλου για παραμονή του στην υπηρεσία, ακόμα και αν υπάρχει κενή θέση ή έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από το διορισμό του».
Δείτε εδώ τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες