Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ετήσιο μνημόσυνο του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα – Δολοφονήθηκε από πυρά τρομοκρατών το 2009

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το παρών, όπως κάθε χρόνο, στο ετήσιο μνημόσυνο του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος δολοφονήθηκε από πυρά τρομοκρατών τον Ιούνιο του 2009, ενώ εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

«Είμαστε στο ετήσιο μας ραντεβού, για άλλη μια φορά, εδώ, για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός αδικοχαμένου αστυνομικού. Όμως η ημέρα αυτή δεν είναι μόνο μέρα μνήμης. Ας μην κάνουμε αυτό το λάθος. Ας μην πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι μια υπόμνηση, όχι μόνο για το χθες, αλλά κυρίως για το αύριο, για το ποιοι είμαστε και που μπορούμε να πάμε. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι άλλη μια δουλειά, δεν είναι άλλο ένα επάγγελμα. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός μας είναι πολύτιμοι. Και εμείς το ξέρουμε, ειδικά εδώ στην Αθήνα. Και θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία, διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Αθηναίων, να πω ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς, που κόντρα στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, επιχειρούν στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες μας», ανέφερε αρχικά σε δήλωσή του.

«Οφείλουμε και εμείς όλοι, ως κοινωνία πλέον, να ανταποδώσουμε. Όπως μας προστατεύουν, να τους προστατέψουμε. Και η επικινδυνότητα, όπως σωστά είπε ο κ. υπουργός, είναι απολύτως αυτονόητη. Είναι αδιανόητο ότι το συζητάμε. Ο Δήμος Αθηναίων κ. πρόεδρε, απλά έπραξε το καθήκον του, το αυτονόητο. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε στο πλευρό της ΕΛ.ΑΣ. Να ευχηθώ να μην χρειαστούν ποτέ ξανά άλλα τέτοια μνημεία. Να είναι αυτή η τελευταία μέρα μνήμης. Να μην προστεθούν κι άλλες στο ημερολόγιο μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες