Οικογενειακός «εμφύλιος»: Δικαστική απόφαση απαγορεύει σε μητέρα κάθε επικοινωνία με την κόρη της

Μητέρα υποχρεούται με τη «βούλα» της Δικαιοσύνης να μην έχει καμία επαφή και επικοινωνία με την κόρη της, διαφορετικά κινδυνεύει με προσωρινή κράτηση και με πρόστιμο. Πρόκειται για απόφαση που εκδόθηκε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο της Αθήνας και μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλλε κατά η κόρη κατά της μητέρας της!
Όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, οι σχέσεις των δυο γυναικών ήταν ιδιαίτερα τεταμένες αλλά διερράγησαν μάλλον οριστικά μετά το διαζύγιο που πήρε η κόρη από τον σύζυγό της, με τον οποίο η μητέρα διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις. Μάλιστα, ενδεικτικό των κακών σχέσεων μεταξύ των δυο γυναικών είναι και το επεισόδιο που έλαβε χώρα μεταξύ τους το 2018. Τότε η μητέρα είχε συλληφθεί για εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών στην κόρη της!
Το δικαστήριο σταθμίζοντας τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων που μιλούσαν και για άλλα ….θερμά επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η κόρη κατά της γυναίκας που την έφερε στον κόσμο.
Στην αίτησή της η κόρη υποστήριζε ότι η μητέρα της έχει προβεί εναντίον της σε εξυβρίσεις, απειλές και χειροδικίες. Μάλιστα, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση και κίνδυνο για την ίδια, ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει στην μητέρα της να έχει οποιαδήποτε διαπροσωπική επικοινωνία μαζί της, είτε τηλεφωνικώς είτε διά ζώσης. Επίσης, ζήτησε να απαγορευθεί στη μητέρα της να την υβρίζει και να την απειλεί, καθώς και να της απαγορευθεί να την προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από το σπίτι της.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της κόρης και υποχρέωσε τη μητέρα: α) να απέχει από οιαδήποτε φυσική διαπροσωπική επικοινωνία με την κόρη μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και διά ζώσης και να απευθύνει κατ’ αυτής απειλές και ύβρεις και β) να μην προσεγγίζει την είσοδο του διαμερίσματος της κόρης της.
Τέλος, σε περίπτωση που η μητέρα παραβιάσει τους όρους που της τέθηκαν από το δικαστήριο τότε κινδυνεύει με προσωρινή κράτηση ενός μήνα αλλά και με χρηματική ποινή 200,00 ευρώ για κάθε φορά που παραβιάζει την απόφαση.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες