Οικονομική Αστυνομία: Σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή και το Σάββατο (03-04/06) τις βραδινές ώρες πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας καθώς και του του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα αναφορικά με τη γνησιότητα αλκοολούχων ποτών.

Οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν από κοινού με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Ελέγχθηκαν συνολικά 9 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 8 από αυτά.

Οι έλεγχοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Στην Αττική,

  • σε καφέ μπαρ, να απασχολείται 1 εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε καφέ μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε ψαροταβέρνα, να απασχολείται 1 εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας,
  • σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε και έλεγχος για την γνησιότητα των αλκοολούχων ποτών, χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις.

Στη Θεσσαλονίκη,

  • σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 1 απόδειξης και να απασχολούνται 11 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση 3 αποδείξεων και να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ η ίδια επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις από υπαλλήλους της Χημικής Υπηρεσίας ελήφθησαν δείγματα για περαιτέρω έλεγχο και εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα των αλκοολούχων ποτών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες