Οικονόμου: «Ο Στυλιανίδης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από την μεγάλη φωτιά στα Νότια Προάστια.

«Απολύτως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κύριος Στυλιανίδης», είπε ο κύριος Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση τριών μετώπων ταυτόχρονα απέδωσε και είμαστε εδώ με σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

«Η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση»

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καιρική συγκυρία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά σε αστικό περιβάλλον. Ήταν 3 εστίες σε Γλυφάδα, Κουβαρά και κρεμαστό λαγό οι οποίες εξελίχθηκαν με τις λιγότερες συνέπειες.

«Είναι απαραίτητο», είπε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Τόνισε πάντως ότι η πραγματικότητα αυτή δεν είναι λόγος να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει περισσότερα μέσα. Αυτό φάνηκε και στην Βολυλα και η αντίδραση ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές. Οι συνθήκες που θα λειτουργούμε από εδώ και στο εξής θα είναι αντίξοες. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των οργάνων. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να κάνουμε απολογισμό καλύτερο από τον περσινό».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες