Ώρα μηδέν για Τουλουπάκη: Διαφορετική προσέγγιση από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ως προς τυχόν ποινικές ευθύνες της

Διαφορετικές είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσεγγίσεις των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη, ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των συναδέλφων τους στην εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με τους δικονομικούς τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis:
Όπως είναι γνωστό οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης, διενήργησαν επί μακρόν ποινική προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ευθύνες των συναδέλφων τους στην εισαγγελία Διαφθοράς και σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς τους στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και διαβίβασαν τον φάκελο της υπόθεσης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη.
Όμως, οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου δεν έχουν καταλήξει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ίδιο συμπέρασμα σε ό,τι αφορά σε τυχόν ευθύνες της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Να σημειωθεί πως τα αδικήματα για τα οποία είχε δώσει εξηγήσεις η κυρία Τουλουπάκη ενώπιον των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη ήταν κατάχρηση εξουσίας, (κακούργημα) παράβαση καθήκοντος, παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου και σύσταση συμμορίας (πλημμελήματα). Τα αδικήματα αυτά έχουν περιγραφεί και στις μηνύσεις των πολιτικών, οι οποίοι είχαν στραφεί εναντίον των εισαγγελέως Διαφθοράς κατηγορώντας την για την ενοχοποίησή τους χωρίς στοιχεία.
Τώρα σε ό,τι αφορά στο «δια ταύτα» της έρευνας των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ο κ. Ζαχαρής ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες να κινηθεί σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη ποινική δίωξη για τα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί και έδωσε εξηγήσεις. Αντίθετα ο κ. Σοφουλάκης τάσσεται υπέρ της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για την κυρία Τουλουπάκη.
Σε ό,τι αφορά στους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου καταλήγουν, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο συμπέρασμα περί αρχειοθέτησης κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους τους.
Υπό τα δεδομένα αυτά και μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών αναμένεται να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες