Οργή Τουρκίας για Μπάιντεν: «Δεν υπάρχει γενοκτονία των Αρμενίων»

Η χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, για την επέτειο των 107 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία αναγνώρισε επίσημα πέρυσι, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας.

«Δηλώσεις που δε συνάδουν με τα ιστορικά γεγονότα και το διεθνές δίκαιο όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, δεν έχουν καμία ισχύ. Αυτές περιλαμβάνουν τη σημερινή ατυχή δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, η οποία αποτελεί επανάληψη του λάθους που έκανε το 2021», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Απορρίπτουμε τέτοιες δηλώσεις και αποφάσεις, οι οποίες διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα για πολιτικούς λόγους και καταδικάζουμε όσους επιμένουν να κάνουν αυτό το λάθος. Μονομερείς και επιλεκτικές προσεγγίσεις που δεν εξυπηρετούν άλλο σκοπό από το να αντλήσουν εχθρότητα από την ιστορία, είναι ηθικά προβληματικές και πολιτικά κακόβουλες», αναφέρεται στη συνέχεια, στην ίδια ανακοίνωση, με την Άγκυρα να ισχυρίζεται ότι δεν έχει γίνει γενοκτονία και οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν την ιστορία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη γενοκτονία των Αρμενίων

«Οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες κοινοτήτων στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι ξεκίνησε η γενοκτονία των Αρμενίων – μια από τις χειρότερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ού αιώνα. Σήμερα, θυμόμαστε 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους που εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή βάδισαν μέχρι θανάτου σε μια εκστρατεία εξόντωσης και θρηνούμε για την τραγική απώλεια τόσων πολλών ζωών», επισημαίνεται στη χθεσινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες