«Οργιάζουν» οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία: «Πρόλαβε ο Μητσοτάκης τα F35!» (βίντεο)

Τούρκοι δημοσιογράφοι σχολιάζουν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, πως «ο Μητσοτάκης πρόλαβε το πακέτο των F35 και το έβαλε απέναντι στο δικό μας πακέτο με τα F16».

«Η Τουρκία θα παραλάβει τα F-16 το 2028, η Ελλάδα όμως θα παραλάβει 40 F35» προσθέτουν. Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Haber Turk, Μετεχάν Ντεμίρ ανέφερε: «Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως πριν από λίγους μήνες στην επίσκεψη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μπήκε η σκέψη και υπήρξε το αίτημα για την αγορά των F-35 από την Ελλάδα και με μεγάλη ταχύτητα ετοιμάστηκε το πακέτο αυτό στο Κογκρέσο και το πρόλαβαν στο δικό μας πακέτο αγοράς των F-16. H Ελλάδα σχεδιάζει να αγοράσει 30 ή και 40.F-35 .

Αλλά προσέξτε, η Τουρκία ήταν ιδρυτικό μέλος του σχεδίου παραγωγής F-35, ήταν ένα από τα εννέα μέλη και η Τουρκία ήταν συμπαραγωγός χώρα. Εμείς τώρα θα περιμένουμε και την έγκριση του Κογκρέσου, και θα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον Μπομπ Μενέντεζ τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου ο οποίο βάζει εμπόδια από την άλλη θα μπούμε στη λίστα αναμανονής για την αγορά και παραλαβή των. F-16. Eίναι όπως τα αυτοκίνητα κάνεις παραγελία και περιμένεις. Tα F-16 θα τα παραλάβουμε το νωρίτερο το 2027 ή το 2028. Διότι υπάρχουν χώρες που προηγήθηκαν απο εμάς».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες