Ορκωμοσία εννέα μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – Ποια είναι η νέα σύνθεση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/11) στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενώπιον του υπουργού Κωνσταντίνου Τσιάρα η ορκωμοσία των εννέα νέων μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Τα νέα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής, ορίστηκαν με την απόφαση υπ’ αρ. 55729/22-10-2021 του υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 973/12-11-2021) στη θέση παλαιών των οποίων έληξε η θητεία ή οι οποίοι παραιτήθηκαν. Στην ορκωμοσία παρέστη ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, επίτιμος Προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής: «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αποκτά σήμερα νέα μέλη. Αξιους επιστήμονες, με εμπειρία και γνώσεις, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία της Αρχής, υπό τον Πρόεδρό της Κώστα Μενουδάκο. Είμαι βέβαιος πως και με τη νέα της σύνθεση η Αρχή θα συνεχίσει να επιτελεί τον σκοπό και τον ρόλο που της έχει αναθέσει ο Συντακτικός Νομοθέτης. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή και δημιουργική θητεία!»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρχής ανέφερε: «Σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία εμφανίζονται συνεχώς νέες προκλήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η σημερινή ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων τριών τακτικών και έξι αναπληρωματικών μελών θα βοηθήσει σημαντικά στην εκπλήρωση της πολυδιάστατης αποστολής που έχει αναθέσει η Πολιτεία στην Αρχή. Τους καλωσορίζω, τους εύχομαι καλή επιτυχία και μια γόνιμη συνεργασία προς όφελος των πολιτών!».
Τα νέα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Αρχής είναι τα εξής:
– Χρήστος Καλλονιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Κόντη, Διδάκτορα Πολιτικής Δικονομίας στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
– Αικατερίνη Ηλιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Νικόλαο Φαλδαμή, Πρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και εκπρόσωπο για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματιών Πληροφορικής.
– Γρηγόριος Τσόλιας, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ποινικό Δίκαιο, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια αυτού τη Μαρία Ψάλλα, Νομικό.
– Χρήστος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως αναπληρωματικό μέλος.
– Δημοσθένης Βουγιούκας, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, ως αναπληρωματικό μέλος.
– Νικόλαος Λίβος, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως αναπληρωματικό μέλος.
Κατά τα λοιπά, ισχύει η υπ’ αρ. 50722/10-08-2016 (ΥΟΔΔ 442) απόφαση.
Η σύνθεση της Αρχής είναι, πλέον, η εξής:
Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Γεώργιος Μπατζαλέξης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος Αρεοπαγίτης.
Τακτικά μέλη:
Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Χρήστος Καλλονιάτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Αικατερίνη Ηλιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γρηγόριος Τσόλιας, Δικηγόρος, ΜΔ Ποινικών Επιστημών, υπ. ΔΝ Ποινικού Δικαίου.
Aναπληρωματικά μέλη:
Χρήστος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσθένης Βουγιούκας, Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.
Νικόλαος Λίβος, Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεώργιος Κόντης, Δικηγόρος, ΔΝ Πολιτικής Δικονομίας.
Νικόλαος Φαλδαμής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής και εκπρόσωπος για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Επαγγελματιών Πληροφορικής.
Μαρία Ψάλλα, Νομικός.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αποκάλυψη του «L&O»: Απανωτά κρούσματα κορονοϊού στην ασφάλεια Αττικής!
Γλυκά Νερά: Νέο βίντεο της Καρολάιν λίγο καιρό πριν τη δολοφονία – Το τράβηξε ο Αναγνωστόπουλος
Αρης Σερβετάλης: «Συνεχίζουμε κανονικά με νέο πρωταγωνιστή» – Η ανακοίνωση των συνεργατών του στον «Ρινόκερο»
«Βουλιάζουν» οι χειμερινοί προορισμοί: Στο 100% η πληρότητα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

277 Απαντήσεις

  1. earch our drug database. Commonly Used Drugs Charts.

    [url=https://clomidc.fun/]how can i get cheap clomid no prescription[/url]

    [url=https://prednisoned.top/]buy prednisone 10 mg[/url]
    Drugs information sheet. Medicament prescribing information.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες