Μεταβαίνει στην Τουρκία ο Λέκκας: «33 φορές μεγαλύτερος από τον σεισμό του 2020 – Θα δούμε κτήρια να καταρρέουν»

Ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μεταβαίνει στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διασώσει με άνδρες του ΕΜΑΚ τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από τους τεράστιους σεισμούς σήμερα, κλίμακας 7.8, 7.6 και 5.8 Ρίχτερ αντίστοιχα.

«Σε 3 ώρες θα είμαστε εκεί κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Θα δούμε μπροστά μας κτίρια να καταρρέουν» είπε καθ’οδόν ο καθηγητής στο Mega.

O κ. Λέκκας εκτιμά ότι «είναι μια κατάσταση που προήλθε από ένα τεράστιο ρήγμα 1.000 χιλιομέτρων, στην αρχή χτύπησε στα πρώτα 200 και μετά στα άλλα 200 από τα Άδανα μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Να σπεύσω να πω ότι δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας που επηρεάζει τον ελληνικό χώρο που προωθεί την Τουρκία προς την Ελλάδα και πιθανότατα να μας δημιουργούσε πρόβλημα».

Και συνέχισε: «Στο Ελαζίρ το 2020 ο σεισμός ήταν κλίμακας 6,6 Ρίχτερ. Ο σημερινός είναι 33 φορές μεγαλύτερος. Οι επιπτώσεις εκτιμάμε ότι θα είναι οδυνηρές. Ο κίνδυνος ακόμα είναι υψηλός, υπάρχει θέμα με τη δομή κτιρίων. Κακές κατασκευές.Είναι και θέμα εδάφους! Είναι πολλοί οι παράγοντες για να πέσει ένα κτίριο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες