Παράταση της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ζητούν οι δικηγόροι

Να παραταθεί η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019 μέχρι το τέλος του έτους, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.
Όπως αναφέρει ο κ. Βρεβεσός σε επιστολή του προς τους κυρίους Χατζηδάκη και Χάλαρη, η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας της 30η Απριλίου 2021 για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών είναι επιβεβλημένη καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα χρέη στη σχετική πλατφόρμα ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει εσφαλμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί και η διόρθωση των ήδη αναρτημένων.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του προέδρου της Ολομέλειας προς τους κυρίους Χατζηδάκη και Χάλαρη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
Ως γνωστόν με το άρθρο 70 του ν.4756/2021 (Α΄235) ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4611/2019 η 30η Απριλίου 2021.
Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα χρέη στη σχετική πλατφόρμα (ιδίως τα χρέη προς ΤΕΑΔ), ενώ σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων μας υπάρχει εσφαλμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί και η διόρθωση των ήδη αναρτημένων, παρακαλούμε όπως λάβετε σχετική νομοθετική μέριμνα για την εκ νέου παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους, λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον Κλάδο μας.
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας
των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Δημήτρης Κ. Βερβεσός».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες