Πάτρα: Ανήλικοι Ρομά κρατούσαν κουτάβι από το ένα πόδι, το κλωτσούσαν και γελούσαν

Την προστασία ενός κουταβιού δύο μηνών πέτυχε ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας-Save Patras Strays» που βασανίστηκε προ δέκα ημερών από ανήλικους στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα.

Όπως επισημαίνει το pelop, σύμφωνα με αίτημα επείγουσας ενημέρωσης που κατέθεσε η δικηγόρος του Συλλόγου Ελενα Αρβανίτη στον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας Θόδωρο Τσάτσαρη, τα ανήλικα παιδιά περιέφεραν στον ήλιο κρατώντας από το ένα πόδι το κουτάβι, το οποίο στη συνέχεια πετούσαν και κλωτσούσαν.

Μάρτυρες του περιστατικού υπήρξαν δύο εθελοντές φιλόζωοι και η μία εκ των δύο προσέφυγε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει τα όσα είδε ώστε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός νόμος και να αφαιρεθεί από τους ανήλικους το άτυχο κουταβάκι.

Η Αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας για να ελέγξει τόσο τους ανήλικους αλλά και την κατάσταση που βρισκόταν το νεογνό ζώο. Διαπιστώθηκε ότι οι ανήλικοι δεν είχαν ταυτότητα και δηλωμένη διεύθυνση διαμονής, αλλά και ούτε έγγραφα που να δηλώνουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες του ζώου.

Όπως υποστηρίζουν οι φιλόζωοι, αρχικά το κουτάβι παραδόθηκε και πάλι στους ανήλικους με τη δικαιολογία ότι ήταν πολύ μικρό και δεν έπρεπε να έχει ηλεκτρονική σήμανση και κτηνιατρικό βιβλιάριο. Επιπλέον οι ανήλικοι Ρομά αρνήθηκαν ότι το κακοποιούσαν και επέμεναν ότι το κουτάβι τους ανήκει, ωστόσο η δικηγόρος του συλλόγου, δέχτηκε τηλεφώνημα λίγες ώρες μετά, από το 2ο Αστυνομικό Τμήμα στην Πάτρα να πάνε οι εθελοντές να παραλάβουν το κουτάβι υπ’ ευθύνη τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες