Search
Close this search box.

Πάτρα: Κόντρα μεταξύ γιατρών και ιατροδικαστών – Η παθολογοανατόμος επέμεινε για την αγενεσία φλεβοκόμβου στην Ίριδα (βίντεο)

Με φόντο την πληροφορία ότι αναμενεται παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης για πειθαρχικό έλεγχο που θα διερευνήσει τυχόν αμελειες, πόλεμος έχει ξεσπάσει ήδη ανάμεσα στην παθολογοανατόμο και την ιατροδικαστή που εξέτασαν την μικρή Ίριδα από την Πάτρα.

Στην αθωότητά της επιμένει η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει ότι δεν αιφνιδιάστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζητεί πειθαρχικό έλεγχο για τα πρώτα, λανθασμένα πορίσματα των θανάτων της Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου εξέτασε πρώτη τα όργανα της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα συνέταξε την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Ίριδας και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή στην Μαλένα.

«Πόλεμος» δηλώσεων μετά την απόλυτη ανατροπή

Σε αυτό το πλαίσιο, οι γιατροί που έβγαλαν τα αρχικά πορίσματα έχουν επιδοθεί σε πόλεμο δηλώσεων, 15 μήνες μετά τον χαμό της Ίριδας.

«Είμαι καλή παθολογοανατόμος και περιέγραψα όλα τα ευρήματα που είναι ίδια με αυτά που βρήκαν στην Αθήνα. Η κυρία αυτή (Αγγελική Τσιόλα) έπρεπε να συγκρίνει, τα δικά της ευρήματα με τα δικά μου και να γράψει την αιτία θανάτου. Εγώ δεν ευθύνομαι για την αιτία θανάτου. Η απόφαση και η ευθύνη της απόφασης είναι του ιατροδικαστή που έχει αναλάβει το περιστατικό» ανέφερε η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στο LIVE NEWS.

Η Αντιγόνη Μητσέλου μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS υπεραμύνθηκε των ενεργειών της τον Μάρτιο του ΄21 λέγοντας ότι όταν ρωτώντας επίμονα την Αγγελική Τσιόλα τι νεκροψιακά και τι νεκροτομικά ευρήματα είχε εντοπίσει, εκείνη της απαντούσε τίποτα.

«Τίποτα, τίποτα, δεν ανέφερε τίποτα. Το μόνο που μου είπε και γι’ αυτό έκανα φύλλο και φτερό την καρδιά είναι μου λέει, το πρώτο παιδάκι πέθανε από ανακοπή. Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία που όλοι με ρώτησαν για τον φλεβόκομβο εγώ δεν είπα τίποτα για τα υπόλοιπα ευρήματα για να μην εκθέσω. Λοιπόν όχι, τώρα είναι καιρός και εγώ να ανταποδώσω κατά κάποιο τρόπο» συμπλήρωσε η κυρία Μητσέλου.

Η απάντηση Τσιόλα

Η Αγγελική Τσιόλα, μιλώντας στην Ντίνα Καραμάνου, δήλωσε πως η αναγραφόμενη αιτία θανάτου τότε, ήταν πρωτοβουλία της Αντιγόνης Μητσέλου.

«Η κυρία Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμενε στο σπάνιο εύρημά της, και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα. Πήρε, επίσης, την πρωτοβουλία και έθεσε η ίδια το συγκεκριμένο εύρημα ως αιτία θανάτου» ανέφερε από την πλευρά της η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

«Είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια των παιδιών ακούει για εγκληματικές ενέργειες, ποιον να πρωτοπιστέψουν» λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Απίθανη διάγνωση»

Ο καρδιολόγος, στον οποίον απευθύνθηκαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, μιλώντας στο LIVE NEWS εξήγησε γιατί η αρχική διάγνωση για την Ίριδα, περί αγενεσίας φλεβόκομβου- μια σπάνια καρδιακή πάθηση είναι- ως αιτία θανάτου- μη ρεαλιστική.

«Η διάγνωση αυτή δεν είναι ρεαλιστική όταν μιλάμε για ένα άτομο που έζησε 6 μήνες. Είναι μια εντελώς απίθανη διάγνωση γιατί ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ζήσει όχι 6 μήνες, ούτε λίγες μέρες με αγενεσία φλεβόκομβου» υπογράμμισε ο ειδικός καρδιολόγος.

Στην έκθεση του ειδικού καρδιολόγου που συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα- σοκ των Καρακούκη – Καλόγρηα, αναφέρεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν παθολογοανατόμο να εντοπίσει τα συγκεκριμένα κύτταρα μεταθανάτια κι επομένως το γεγονός ότι η κυρία Μητσέλου δεν τα εντόπισε, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν.

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Πισπιρίγκου

Μετά και το νέο πόρισμα, αν στην 33χρονη απαγγελθούν νέες κατηγορίες για ανθρωποκτονία, τότε θα αντιμετωπίσει την ποινή τριών ισοβίων, που σημαίνει ότι θα κάτσει στη φυλακή 25 χρόνια, ανεξαρτήτως διαγωγής και άλλων ελαφρυντικών που παρέχει ο νόμος.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες