Πάτρα: Σπείρα είχε «ρημάξει» εργοστάσια – Είχαν ξηλώσει μέταλλα αξίας 55.000 ευρώ

Περιπολικό

Εξιχνιάστηκε η δράση σπείρας στην Κάτω Αχαΐα, που διέπραττε κλοπές σε εργοστάσια στη στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Συνελήφθησαν 4 μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη. Το παράνομο περιουσιακό όφελος των κατηγορούμενων ανέρχεται στις 55.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις άνδρες μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Κατέσχεσαν 1.500 κιλά μεταλλικά αντικείμενα κ

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους να κινούνται με φορτηγό όχημα σε περιοχή της Πάτρας και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν 1.500 κιλά μεταλλικά αντικείμενα και μια μεταλλική φιάλη οξυγόνου με φλόγιστρο, την οποία χρησιμοποιούσαν για την κοπή των μεταλλικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Εξιχνιάστηκαν 24 κλοπές

Συνολικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν είκοσι τέσσερις κλοπές σε εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Πατρών, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες μετάλλων, μεταλλικές κατασκευές και ανοξείδωτα αντικείμενα μεγάλου βάρους, καλώδια ρεύματος και εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε επιχειρηματίες εταιρειών ανακύκλωσης.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα έχει αποκομίσει από τις παραπάνω πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται περίπου στις 55.000 ευρώ.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, τη φιάλη οξυγόνου και το φλόγιστρο ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους, ενώ τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα, επίσης κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες