Παυλόπουλος στον ΔΣΑ: Σύντομα θα έρθει η ώρα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, που συγκροτήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, εκκλησιαστικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων. Χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής. Εισήγηση εκ μέρους του δικηγορικού σώματος πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έχει θέσει τη σχετική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα του, τόνισε πως σύντομα θα έρθει η ώρα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ακόμη, έκανε λόγο για ένα δίκαιο αγώνα και επισήμανε ότι η επιστροφή των Γλυπτών είναι ζήτημα παγκόσμιου πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Παντερμαλής εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιστραφούν τα Γλυπτά στην χώρα μας και ευχαρίστησε τον δικηγορικό κόσμο για την πρωτοβουλία.
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Βερβεσός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο, εξ ονόματος του δικηγορικού σώματος, για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας την πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Όπως τόνισε ο κ. Βερβεσός, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα διαφεύγει των στενών συνόρων των εθνικών διεκδικήσεων κι ανάγεται σε οικουμενικό αίτημα προς το σκοπό της ενότητας των εμβληματικών πολιτιστικών αγαθών.
«Η επανένωση των γλυπτών δεν είναι μόνον υπόθεση ελληνική. Είναι υπόθεση παγκόσμια», επισήμανε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και προσέθεσε: «Όπως και αν έχει το πράγμα, δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε την μία και μόνη ιστορική και νομική αλήθεια: ότι στην πραγματικότητα η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι υπόθεση αρχαιοκαπηλίας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες