Παξινός για το θάνατο της Ebru Timtik: Η ελληνική πολιτεία κώφευσε τη στιγμή που προκλήσεις Ερντογάν δεν έχουν τέλος

Στο θάνατο της Τουρκάλας συναδέλφου του, Ebru Timtik, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από 238 ημέρες απεργίας πείνας, αναφέρεται με δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Παξινός.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παξινού έχει ως εξής:
«Μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας και δυο μέρες πριν από την επέτειο συμπλήρωσης 30 ετών από την διακήρυξη του ΟΗΕ που αναγνώρισε τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου σε μια δημοκρατική κοινωνία και κάτω από το αδιάφορο βλέμμα Ευρωπαίων και μη πολιτικών, πανεπιστημιακών, νομικών, κ.λπ., η δικηγόρος Ebru Timtik κατέληξε (27.8.20) σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.
Η Ebru καθ΄ όλο το διάστημα της απεργίας πείνας είχε την συμπαράσταση της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας –Ουαλίας.
Ο δικηγορικός κόσμος της πατρίδας μας, εδώ και χρόνια έχει καταδικάσει απερίφραστα της αντιδημοκρατικές και ανελεύθερες τακτικές της Τουρκικής κυβέρνησης. Έχει στηλιτεύσει σε όλους τους τόνους το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, δικαστές, δικηγόροι και δημοσιογράφοι, σαπίζουν στη κυριολεξία στις φυλακές της γείτονας χώρας, καθώς δεν υποτάσσονται στο καθεστώς Ερντογάν.
Παρ΄ όλα αυτά, στο άγγελμα του θανάτου της Τουρκάλας συναδέλφου μας, η Ελληνική Πολιτεία, οι άνθρωποι του κοινοβουλίου και τα αρμόδια θεσμικά όργανα, κώφευσαν, ενώ την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικές προκλήσεις του Ερντογάν στο Αιγαίο δεν έχουν τέλος.
Η Ebru πραγματοποιούσε απεργία πείνας για το αυτονόητο, δηλαδή ζητούσε μια δίκαιη δίκη, καθώς πέρσι έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη άνω των 13 ετών, για δήθεν συμμετοχή της, σε τρομοκρατική οργάνωση.
Απεργία πείνας όμως έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο και ο συνάδελφός μας, Αϊτάτζ Ουνσάλ «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή Δικαιοσύνης στην Τουρκία». Οι δύο είχαν δηλώσει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους». Ήδη η Ebru, δεν είναι μαζί μας…
Ο θάνατος της Ebru ας είναι το σποράκι που θα ανθίσει η Δημοκρατία στην εξ Ανατολών γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν το 2016, υπό το πρόσχημα του πραξικοπήματος, έχει ανασταλεί η ισχύς της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες