ΠΟΑΣΥ: «Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων»

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων»

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Κύριε Αρχηγέ,

Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την μη καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε αστυνομικούς που μετακινούνται εντός του νομού και πέραν των 60 χλμ, επανερχόμαστε στο πρόβλημα αυτό, εκθέτοντάς σας τις διατάξεις που ισχύουν και προστατεύουν τους συναδέλφους μας από κάθε αυθαίρετη νομική ερμηνεία και πράξη της διοίκησης.

Ειδικότερα, βάσει του Π.Δ. 200/93, άρθρο 7 παρ. 1 του νόμου 2685/99 (Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός κι εκτός επικρατείας), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 9, οι δαπάνες μετακίνησης στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. καθορίζονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 2/72000/0022 (ΦΕΚ Β’ 1702/2001) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καθώς και από το ν.3833/2010, άρθρο 9.

Συνεπώς, για αποστάσεις άνω των 60 χλμ εντός του ιδίου νομού, ο αστυνομικός που μετακινείται, δικαιούται οδοιπορικών εξόδων και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και η μη αποζημίωση των συναδέλφων μας, παράνομη πράξη και τιμωρείται.

Αναμένουμε από την πλευρά σας, να λάβετε σοβαρά υπόψη τα επισυναπτόμενα έγγραφα και να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα που έχει αναδειχθεί χωρίς να τύχει της δέουσας προσοχής από την διοίκηση, όχι μόνο για να διορθωθεί, αλλά και για να αποτελέσει αντικείμενο αναζήτησης των ευθυνών, όπου αυτές εντοπισθούν και καταλογισθούν. Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου ζητήματος.

Είναι αδιανόητο ορισμένοι να ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν, ασκώντας «οικονομική πολιτική» στις πλάτες των συναδέλφων μας, στερώντας τους τα οφειλόμενα οδοιπορικά και αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους τα σχετικά έξοδα για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες