ΠΟΕΣ: «Χρόνια πολλά στο ένδοξο Πυροβολικό μας»

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εξέδωσε ανακοίνωση για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, η οποία καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ

Το 1829 η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού και στις 4 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου γιορτάσθηκε το γεγονός στο στρατόπεδο του μόλις συγκροτηθέντος πρώτου “Τάγματος Πυροβολητών», όπως ονομάζονταν τότε, οπότε και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες, οι από τότε πατροπαράδοτοι, λουκουμάδες με κονιάκ.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, η μεγαλομάρτυρας Αγία Βαρβάρα, βασανίστηκε φριχτά προκειμένου να απαρνηθεί την πίστη της αλλά δεν λύγισε. Έχοντας υποστεί τα πάνδεινα, τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα. Η Θεία Δίκη όμως έπεσε στο κεφάλι του παιδοκτόνου με μορφή κεραυνού και τον κατέκαψε.

Αυτοί οι τιμωρητικοί κεραυνοί που αποκατέστησαν τη Δικαιοσύνη συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού μας και υπενθυμίζουν την τιμωρία που προορίζεται προς όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

«Η Αγία Βαρβάρα σώζοι το πυροβολικόν».

Χρόνια Πολλά στο ένδοξο Πυροβολικό μας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες