20.5 C
Athens
18.6 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Απριλίου 2024
More

  Ρέθυμνο: Ενοχος αλλά… ελεύθερος ο θείος που ασελγούσε στις δύο ανιψιές του – Ξεσπούν οι γονείς των κοριτσιών


  Οι γονείς των δύο ανήλικων κοριτσιών στα οποία ασέλγησε ο θείος τους, σύμφωνα με τις κατηγορίες, εξέφρασαν με ανακοίνωση τους την απογοήτευσή τους αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση.

  Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία το Δικαστήριο με απόφαση του έκρινε ως ένοχο τον 56χρονο αλλά ταυτόχρονα μετέτρεψε την ποινή του από κακούργημα σε πλημμέλημα μετά από πρόταση του Εισαγγελέα.

  Όπως τονίζει το cretapost κατόπιν τούτου ορίστηκε στον 56χρονο κατηγορούμενο ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή αφήνοντάς τον ουσιαστικά ελεύθερο, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των δυο κοριτσιών που είναι ξαδέρφια μεταξύ τους να προχωρήσουν στην εν λόγω ανακοίνωση:

  Ανακοίνωση οικογενειών δυο κοριτσιών

  «Σαν γονείς θέλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας ως προς τη δικαστική απόφαση που εκμηδένισε τον χαρακτήρα της ασέλγειας που υπέστησαν τα ανήλικα τέκνα μας. Εμπιστευτήκαμε δυστυχώς στους δικαστές την κρίση για την προσωπική και γενετήσια ελευθερία των παιδιών μας και για τη νομική προστασία που κανονικά επιβάλλεται να παρέχει ένα δικαστήριο και ένα κράτος πρόνοιας σε ανήλικα.

  Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαπιστώσαμε από ορισμένα άτομα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, πόσο εύκολα διαβρώνεται το ήθος και επικρατεί η αντίληψη ότι δίχως «μέσον» και χρήμα δε γίνεται τίποτα. Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που δεν ξεχωρίζει αν στο τέλος αυτός που «πληρώνει» είναι τα ανήλικα παιδιά μας… τα παιδιά όλων μας… γιατί στη θέση της δική μας θα μπορούσε να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε και δυστυχώς με αυτήν τους την απόφαση τα παιδιά μας δεν θα είναι τα τελευταία! Και όλα αυτά με την «ευχή» της δικαιοσύνης!

  Όλοι οι γονείς, τα σχολεία, ακόμα και τα ΜΜΕ μέσω καμπάνιας, προσπαθούν να μεταφέρουν στα παιδιά τον κανόνα του εσώρουχου ο οποίος μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση καταρρίπτεται καθώς περνά το μήνυμα  ότι κάποιος που βάζει το χέρι μέσα από τα ρούχα των παιδιών και τα χαϊδεύει στα απόκρυφα σημεία, δεν διαπράττει ασελγή πράξη. Δημιουργεί επίσης την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι αν το παιδί δεν πέσει θύμα βιασμού, δεν έγινε και κάτι…! Όπως είπαν, κρίνεται ένοχος αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση των παιδιών, η πράξη από κακούργημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα. Για το δε, δεύτερο παιδί, το 15χρονο, κρίνεται επίσης ένοχος αλλά το αδίκημα παραγράφεται λόγω 5ετίας.

  Και ξαφνικά από ασελγείς πράξεις, το χαρακτηρίζουμε ασελγείς χειρονομίες! Με λίγα λόγια αν δε σου βιάσουν το παιδί, ο παιδόφιλος θα τιμωρηθεί το ίδιο με αυτόν που θα παραβιάσει τον ΚΟΚ με τη διαφορά ότι η παραβίαση του ΚΟΚ παραγράφεται σε 20 έτη ενώ για το παιδί σε 5 έτη.

  Το χειρότερο όλων είναι ότι οι διεστραμμένοι θα βρίσκουν «ανθρώπους» να τους στηρίξουν, για να προστατέψουν οι ίδιοι το κοινωνικό τους προφίλ ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουν αδρά, ακόμα και αν βγάζουν από τη φυλακή έναν ανώμαλο που εκτός από τις πράξεις του σε βάρος των ανιψιών του, φέρεται σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν γίνει να κακοποιούσε τη μητέρα του!

  Δυστυχώς όμως, ο μεγαλύτερος δικαστής και κριτής όλων είναι η συνείδηση του ανθρώπου, την οποία, μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι τη στερείται ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.

  Οι οικογένειες των δυο ανήλικων παιδιών»  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ