Ρομά έκλεβαν χρήματα και αντικείμενα από αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Ένας 32χρονος κι ένας 27χρονος Ρομά έκαναν «επάγγελμα» τις κλοπές από Ι.Χ. αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο άνδρες έκλεβαν χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών των οχημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, προχώρησαν σε εννέα κλοπές, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Ο 32χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του 27χρονου συνεργού, σύμφωνα με το thestival.gr.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 32χρονο ημεδαπό και ταυτοποίησαν τα στοιχεία 27χρονου συνεργού του που ενέχονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από ΙΧΕ αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος, ο οποίος από κοινού με τον συνεργό του, από τον Οκτώβριο του 2021 προέβησαν σε συνολικά εννέα (9) διαρρήξεις και κλοπές από σταθμευμένα ΙΧΕ αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών. Για την μετακίνηση και διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο του 32χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε έρευνα της οικίας του καθώς και σε υπαίθρια-θαμνώδη περιοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και αντικείμενα, τα οποία προέρχονταν από τις προαναφερόμενες κλοπές και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες