Ρούλα Πισπιρίγκου στη μητέρα της μετά την προφυλάκισή της: «Μαμά, πάρε με από εδώ»

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου προχώρησε η μητέρας της η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα της, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν αναφέρθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία προφυλακίστηκε για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας εξέφρασε την πεποίθησή της ότι η 33χρονη  δεν έχει σχέση με τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

«Δεν το περίμενα, δεν το έβαζα στο μυαλό μου. Είναι το παιδί μου, είναι αθώο. Θα το λέω μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε η μητέρα της Ρούλας.

«Μου έλεγε: Πάρε με μαμά από εδώ, δεν έχω κάνει τίποτα»

Αναφερόμενη στην κεταμίνη που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα, υποστήριξε ότι η κόρη της δεν είχε ιδέα για αυτή την ουσία, παρόλο που γνώριζε τα φάρμακα της μικρής. «Είναι κάποιο ιατρικό λάθος» υποστήριξε, απαντώντας στο εάν οι τρεις θάνατοι ήταν συμπτώσεις.

Στην ερώτηση για το εάν θα έκανε κάποιες πράξεις για να φέρει πίσω τον Μάνο, η μητέρα της απάντησε ότι η κόρη της είναι πρότυπο μητέρας. «Θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά όχι στα παιδιά της», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι: «Ξέρω το παιδί μου, το έχω μεγαλώσει με αρχές, να έχει ψηλά το κεφάλι και να λέει αλήθεια. Πιστεύω ότι θα μαζέψουμε με τους δικηγόρους όλα τα στοιχεία και η Ρούλα θα βγει από τη φυλακή».

Τέλος, ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αποκαλύπτοντας ότι η κόρη της έλεγε: «Πάρε με μαμά από εδώ, δεν έχω κάνει τίποτα».

Τι υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της

Υπενθυμίζεται πως  αθώα δήλωσε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μαραθώνια απολογία της στην Ευελπίδων, η οποία κατηγόρησε τους γιατρούς για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σε απειλές κατά των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» προχώρησε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια λίγο πριν προφυλακιστεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της κόρης Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, η 33χρονη κατέθεσε δυο αιτήματα στην ανακρίτρια για να βρεθεί ο τρόπος προμήθειας της κεταμίνης την οποία η ίδια αρνείται ότι χορήγησε στην 9χρονη κόρη της. Κάνει δε λόγο για ιατρικό λάθος και δηλώνει καμία μητέρα δεν θα έκανε κακό στο παιδί της, ούτε και η ίδια.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί» υποστηρίζει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια η 33χρονη και αναφερόμενη στο θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας υπογραμμίζει πως το παιδί αυτό ήταν η μεγάλη της αδυναμία.

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά» υπογραμμίζει η 33χρονη και κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» σε βάρος της.

Αναφερόμενη στο κατηγορητήριο που της αποδίδει ότι η 9χρονη εμφάνιζε όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ και με την ίδια να είναι μαζί της, υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

«Η συγκεκριμένη ουσία (η κεταμίνη) δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε δυο χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου» υποστήριξε η κατηγορουμένη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε στην ανακρίτρια διπλό αίτημα για το θέμα αυτό, ζητώντας να ενημερωθεί εγγράφως εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας. Σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες