Σεπόλια: Η μητέρα της 12χρονης ανησυχεί για τη ζωή της – «Η κρατούμενη είναι σε καθεστώς προστασίας» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, μίλησε για τις συνθήκες κράτησης της μητέρας της 12χρονης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κος Βαρσάμης: «Η κρατούμενη είναι σε καθεστώς προστασίας λόγω της βαρύτητας του αδικήματος και λόγω της έκτασης που έχει πάρει στα ΜΜΕ. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει συνταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα θα έχει και κάποια επίδραση στις άλλες κρατούμενες. Λογικό είναι η διοίκηση της φυλακής να πάρει αυτά τα μέτρα για να μην υπάρξει περίπτωση να δεχθεί κάτι από άλλες συγκρατούμενες».

Σε ερώτηση στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας εάν η 37χρονη έχει εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή της σημείωσε: «Λογικό δεν είναι; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων γυναικών κρατουμένων;» Και συνέχισε ο κος Βαρσάμης: «Θα κρίνει η διοίκηση της φυλακής, ο Εισαγγελέας εκεί και το Συμβούλιο πόσο διάστημα θα μείνει εκεί κι αν θα πρέπει να μεταφερθεί αλλού», τονίζοντας ότι για τη μητέρα της 12χρονης ισχύει καθεστώς προστασίας, δηλαδή βρίσκεται σε έναν χώρο που να μην μπορεί να δεχθεί κάποια ενόχληση από άλλους κρατουμένους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες