Σεξουαλική παρενόχληση: Η εισαγγελία ερευνά τις καταγγελίες των ηθοποιών – Καταθέτει ο Μπιμπίλας

Αρχίζει να ξετυλίγεται το #metoo στο χώρο του θεάτρου και γενικά στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς ξεκίνησε ήδη η εισαγγελική έρευνα, μετά τις επώνυμες καταγγελίες ηθοποιών και την ερχόμενη Δευτέρα θα προσέλθει ως μάρτυρας στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλυ, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.
Η εισαγγελική έρευνα επεκτείνεται πλέον και στις καταγγελίες ηθοποιών που έχουν γίνει επώνυμα στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί, καλεί την ερχόμενη Δευτέρα ως μάρτυρα τον κ. Μπιμπίλα. Σκοπός της κλήτευσης του κ. Μπιμπίλα είναι να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες και τα στοιχεία που αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.
Παράλληλα ο κ. Μπιμπίλας, θα κληθεί να προσκομίσει στον εισαγγελέα και τις καταγγελίες και τα στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αφορούν αδικήματα τα οποία δεν έχουν υποπέσει έως τώρα σε παραγραφή, έτσι ώστε να είναι ποινικά αξιοποιήσιμα.
Η κατάθεση του κ. Μπιμπίλα σηματοδοτεί ένα ντόμινο εξελίξεων το ελληνικό #metoo, καθώς αναμένεται να εμπλακούν και άλλα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, ηθοποιοί-σκηνοθέτες, κ.λπ., για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν υποπέσει ακόμη σε παραγραφή με βάση την ποινική νομοθεσία.
Τώρα, ο κ. Σπυρόπουλος εάν και εφόσον διαπιστώσει ότι στοιχειοθετείται η τέλεση αξιοποίνων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες