Σισιλιάνος ιερέας τα «βάζει» με τον Άη Βασίλη – «Για ποιο λόγο, κάθε χρόνο, φέρνεις δώρα μόνον στα πλούσια παιδιά;»

Δριμύ το κατηγορώ καθολικού ιερέα από τη Σικελία προς τον… Άγιο Βασίλη τον οποίο κατηγορεί για μεροληπτικές παραδόσεις δώρων σε παιδιά πλουσίων!
Ο Καθολικός επίσκοπος της πόλης Νότο, της Σικελίας, Αντόνιο Σταλιανό, με δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica, αναφέρθηκε στην γιορτή των Χριστουγέννων και σε αυτή που θεωρεί ως κύρια και αυθεντική σημασία της.
«Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον Άγιο Βασίλη»
«Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον Άγιο Βασίλη: για ποιο λόγο, κάθε χρόνο, φέρνεις δώρα μόνον στα πλούσια παιδιά, τα οποία τα κρατούν μόνον για τον εαυτό τους και θα μπορούσαν -ούτως ή άλλως- να τα αποκτήσουν;», είπε ο επίσκοπος από την Κάτω Ιταλία.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο Άγιος Βασίλης είναι ένα πρόσωπο που γέννησε η ανθρώπινη φαντασία, ενώ ο Άγιος Νικόλαος, από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, ήταν πραγματική ιστορική μορφή» και «έφερνε δώρα που δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή καταναλωτική διάσταση».
Η σύγχυση με τον Άγιο Νικόλαο και τον Άη Βασίλη είναι ελληνικό προνόμιο, αφού ο γενειοφόρος με την κόκκινη στολή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, έλκει την ιστορία του από τον ορθόδοξο Άγιο Νικόλαο. Ωστόσο και με δεδομένο πως για την ελληνική «παράδοση» τα δώρα έρχονται την Πρωτοχρονιά, στην Ελλάδα τον έχουμε ταυτίσει με τον Άγιο Βασίλειο.
Ο Άγιος Νικόλαος, όπως ξέρουμε όλοι, έκανε δώρα μόνο στα φτωχά παιδιά
«Ο Άγιος Νικόλαος, όπως ξέρουμε όλοι, έκανε δώρα μόνο στα φτωχά παιδιά. Και, φυσικά, τα Χριστούγεννα το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιησούς που γεννιέται στην Βηθλεέμ και λέει σε κάθε παιδί: κάνε ό,τι μπορείς, ώστε κανείς να μην γεννηθεί σαν και εμένα, να μην κρυώνει και να μην τρέμει, μέσα σε ένα σπήλαιο», συνέχισε ο επίσκοπος Αντόνιο Σταλιανό.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κορονοϊός: Η Ελλάδα ξεπέρασε τους 19.000 νεκρούς από την πανδημία – Ανεβαίνει στη μαύρη λίστα των θανάτων στην Ευρώπη
Εικόνες από την επίθεση των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στον Γυμνασιάρχη – Απειλούσαν γονείς μαθητών
«Εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα» – Καθοριστικό το επόμενο 24ωρο
Νυχτοκάματο του τρόμου για δύο οδηγούς ταξί – Η παγίδα που τους έστησαν οι δράστες
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες