Σοκάρουν τα στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: «9 στις 10 περιπτώσεις προέρχεται από το οικείο περιβάλλον»

Στην «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησαν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη και η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και εθνική συντονίστρια για θέματα κακοποίησης παιδιών μίλησε για τα καθήκοντά της και για την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης που διδάσκει τον «κανόνα του εσώρουχου».

«Στην παιδική σεξουαλική κακοποίηση οι δράστες στην πλειοψηφία τους, 9 στις 10 περιπτώσεις προέρχεται από το οικείο περιβάλλον. Είναι πρόσωπα που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται για αυτό το παιδί πρέπει να μάθει να βάζει τα όρια του», ανέφερε αρχικά η κα Ράπτη.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή καμπάνια που είναι συντονίστρια για την Ελλάδα η Έλενα Ράπτη περιέγραψε ότι ενημερώνουν τα παιδιά από την ηλικία των 4 ετών, γιατί ο δράστης στοχεύσει αυτές τις ηλικίες.

«Είναι πολύ σωστό να μπαίνει η σεξουαλική ενημέρωση από πάρα πολύ πρώιμες παιδικές ηλικίες. Γιατί έχουμε λίγο ένα φόβο με την σεξουαλική εκπαίδευση, και τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση», σχολίασε η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Με την σειρά της η κα Ράπτη εξήγησε σχετικά: «Το υπουργείο Παιδείας μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής πολιτικής έχει εγκρίνει ήδη δύο προγράμματα της καμπάνιας ”Ένα στα πέντε” και πλέον σήμερα στα νηπιαγωγεία, την πρώτη, την δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη Δημοτικού μπορούν να διδαχθούν όλα τα ενημερωτικά εργαλεία».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες