Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Συνελήφθη στην Βουλγαρία ο «εγκέφαλος»

Τα στοιχεία δύο μελών σπείρας που εμπλέκονται σε υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένης, ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ο ένας εκ των οποίων αποτελεί ηγετικό στέλεχος της σπείρας και συνελήφθη στη Βουλγαρία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από σύλληψη 67χρονης η οποία κατείχε μέρος χρηματικού ποσού που προερχόταν από την εξαπάτηση ηλικιωμένης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργών της, μελών της σπείρας.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι 65χρονη αλλοδαπή παρέλαβε το χρηματικό ποσό από την ηλικιωμένη, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μετέβη στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης και στις περιοχές των Νέων Μουδανιών και Νικήτης Χαλκιδικής, όπου η συμμορία αποπειράθηκε να εξαπατήσει και άλλα ηλικιωμένα κυρίως άτομα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας με τις Αρχές της Βουλγαρίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άντρα που κάλεσε και εξαπάτησε την ηλικιωμένη, ενώ η αξιοποίηση των στοιχείων οδήγησε στη σύλληψή του σε πόλη της Βουλγαρίας τον Αύγουστο του 2022. Πρόκειται για 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος και ενέταξε τους λοιπούς συνεργούς στη συμμορία για την πραγματοποίηση απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και για την αποφυγή παρόμοιων αδικημάτων σε βάρος των πολιτών, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, παρατίθενται οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, καθώς και συνήθεις τρόποι δράσεις των επιτηδείων:

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες