Αποκάλυψη: 5 εκατομμύρια ευρώ «έβγαλε» κέρδος η σπείρα των επίορκων αστυνομικών – Το «ζευγάρι» και οι πελάτες (εικόνες)

Ένα καλοστημένο δίκτυο παράνομων ελληνοποιήσεων κακοποιών, έναντι χιλιάδων ευρώ για μια ταυτότητα ή ένα διαβατήριο, είχαν στήσει τα μέλη του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή 34 αστυνομικών, 8 πολιτών, ενός δικηγόρου και ενός πολιτικού υπαλλήλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η δράση του είχε ξεκινήσει το 2013 και μεταξύ του πελατολογίου του, ήταν ο 35χρονος άνδρας Αλβανικής υπηκοότητας που είχε εκτελεστεί έξω από βενζινάδικο στη Νίκαια, ένας άλλος ομοεθνής του που ήταν καταζητούμενος για ανθρωποκτονία, αλλά και 8 ακόμη ποινικοί που είχαν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για σοβαρές υποθέσεις, άλλαξαν στοιχεία ταυτότητας και κυκλοφορούσαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό ενώ έβγαζαν… ΑΜΚΑ και ΑΦΜ λαμβάνοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάνοντας ενάρξεις καταστημάτων, ενώ μπορούσαν να ταξιδέψουν και σε χώρες της Ευρώπης!
Το κύκλωμα είχε φροντίσει να εκδώσει νέα ταυτότητα στον 35χρονο που δολοφονήθηκε στη στο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Νίκαια στις 16 Νοεμβρίου. Απέκτησε το όνομα «Στέργιος Μαζνεβίδης», ενώ το πραγματικό του όνομα ήταν Μάριους Ντιαμάντι.
Στο πλαίσιο της έρευνας οι «Αδιάφθοροι» εντόπισαν εκτός από το χρηματοκιβώτιο με τις 320.000 ευρώ μέσα στο γραφείο του διοικητή ασφαλείας στη Δυτική Αττική, που αποκάλυψε το L&O, εντόπισαν ακόμη 300.000 ευρώ στα σπίτια των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.
Στην έρευνα των «Αδιάφθορων», συμμετείχαν 120 αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων, με φυσικές παρακολουθήσεις και καταγραφή συνομιλιών των μελών της οργάνωσης που είχε ως αποτέλεσμα να συνταχθεί δικογραφία που αγγίζει τις 8.000 σελίδες, με 200 περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων.
Χειροπέδες σε ζευγάρι αστυνομικών
Μεταξύ των μελών του κυκλώματος ελληνοποιήσεων που συνελήφθησαν, είναι και ένα ζευγάρι αστυνομικών που υπηρετούσαν σε τμήμα ασφαλείας της Δυτικής Αττικής. Ένας από τους συλληφθέντες, είναι ο διοικητής του τμήματος, ενώ κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι και η σύζυγός του, η οποία υπηρετούσε στο τμήμα έκδοσης ταυτοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ξανθιά αστυνομικός είχε απασχολήσει μερίδα μέσων ενημέρωσης το 2016 κατά την διάρκεια συγκέντρωσης ενστόλων στην παλαιά Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της εντυπωσιακής της παρουσίας και είχε ακολουθήσει σειρά δημοσιευμάτων τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με την ιδιότητα της, αλλά επικεντρώνονταν στην παρουσία της και τις… φωτογραφίες από διάφορες στιγμές των διακοπών της.
Σε βάρος των μελών του κυκλώματος, ο εισαγγελέας άσκησε μεταξύ άλλων διώξεις για εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους και διακίνηση ναρκωτικών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες